Voorzitter Edith Snoey van Abvakabo FNV vertrekt

Persbericht van ABVAKABO FNV

Edith Snoey van Abvakabo FNV heeft woensdag 6 juli haar vertrek bekendgemaakt. Edith Snoey legt vanaf vandaag haar functie als voorzitter neer omdat er in de afgelopen periode verschillen van opvattingen zijn ontstaan tussen haar en het Bondsbestuur van Abvakabo FNV.

Volgens Edith Snoey is voortzetting van de samenwerking niet meer in het belang van de bond en haarzelf. Edith Snoey: 'In de afgelopen periode is het duidelijk geworden dat op de inhoud van met name het pensioendossier er verschillen van inzicht bestaan tussen mij en het Bondsbestuur van Abvakabo FNV.'

Edith Snoey heeft hierop de conclusie getrokken dat er geen werkbare situatie meer bestaat en zij heeft besloten dat de wegen scheiden. Bondspenningmeester Meindert van den Berg: 'Wij betreuren dat dit zo gelopen is, maar dit is helaas een onvermijdelijke conclusie.' Maar het Bondsbestuur heeft diep respect voor de geweldige inzet en resultaten die Edith in meer dan dertig jaar voor de bond heeft geleverd.

Omdat de voorzittersrol van Abvakabo FNV gewaarborgd moet blijven, neemt vice-voorzitter Corrie van Brenk per direct deze rol op zich. Samen met bondspenningmeester Meindert van den Berg en bondssecretaris Ruud Kuin vormt Corrie van Brenk voorlopig het Dagelijks Bestuur van Abvakabo FNV. Het Dagelijks Bestuur vormt samen met 11 onbezoldigd bestuurders het Bondsbestuur.

Op een later moment neemt de vereniging op passende wijze afscheid van Edith Snoey.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en sluit jaarlijks zo'n 250 cao's en sociale plannen af voor ongeveer 2 miljoen werknemers. De bond behartigt de belangen van werknemers in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.




Razende Robot Reporter