Provincie Utrecht

Mijd de spits en verdien geld

Rijdt u regelmatig in de driehoek Utrecht-Hilversum-Amersfoort tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur? Dan kunt u meedoen aan Spitsvrij en tussen de EUR 30 en EUR 120 per maand verdienen.

Spitsvrij stimuleert automobilisten om wat vaker de auto tijdens de spits te laten staan. Bijvoorbeeld door wat vaker met het openbaar vervoer te reizen, met een collega mee te rijden, uw werkdag wat later te beginnen of eens een dagje thuis te werken. Net hoe het u uitkomt. Voor het aantal keren en aantal kilometers dat u niet in de spits rijdt, wordt u door Spitsvrij beloond.

Hoe werkt het?
Als deelnemer begint u maandelijks met een persoonlijk startsaldo dat is gebaseerd op de nulmeting die nu plaatsvindt. De hoogte van uw startsaldo is afhankelijk van het aantal kilometers dat u gemiddeld vóór deelname tijdens de spits op dit traject aflegde, uw woon-werkafstand en het aantal beloningsdagen in de betreffende maand. In de auto's van alle deelnemers komt een S-Box, die kan registreren of u wel of niet in de spits rijdt. Word u tijdens de spits op het traject gezien, dan gaat er per keer wat van uw persoonlijke saldo af. Met Spitsvrij kunt u tussen de EUR 30 en EUR 120 per maand verdienen, het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Het bedrag dat aan het einde van de maand overblijft mag u direct laten uitkeren, maar u kunt er ook voor kiezen om verder te sparen. Alle deelnemers aan Spitsvrij kunnen bovendien sparen voor een moderne smartphone en hebben toegang tot een aantal handige tools die het u makkelijk én leuk maken om de spits te mijden.

Aanmelden
Vanaf 4 juli kunt u uw gegevens achterlaten op de website www.spitsvrij.nl. In de loop van juli krijgt iedereen die voldoet aan de deelnamevoorwaarden een persoonlijke uitnodiging van Spitsvrij. De plaats en tijd van de inbouw van de S-box kunt u via de website vaststellen. De inbouw kost ongeveer een uur en wordt door gespecialiseerde Spitsvrij-monteurs gedaan op een locatie hier in de buurt. Is uw auto eenmaal voorzien van de S-box, dan kunt u direct beginnen met geld verdienen!