Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Brandon Flowers in juli exclusief naar 013

The Killers-frontman Brandon Flowers keert komende zomer terug naar Nederland. De razend populaire zanger staat op woensdag 6 juli voor een exclusief concert in 013. Zijn eerste solo-cd 'Flamingo' werd vorig jaar overladen met positieve kritieken.

Met The Killers breekt Flowers in 2004 door met debuutalbum 'Hot Fuss'. De band uit Las Vegas laat daarop een pakkende, moderne mix van indierock en jaren tachtig wave horen die mede door single Somebody Told Me op enthousiaste reacties en miljoenen verkochte platen kan rekenen. Ook opvolger 'Sam's Town' doet het twee jaar later goed en bevestigt The Killers als een blijvertje.

Na het verschijnen van het derde studioalbum 'Day & Age' en een daaraan gekoppelde wereldtournee, kondigt de groep aan een tijdelijke pauze in te lassen. Het geeft Brandon Flowers de gelegenheid aan zijn soloalbum te werken. 'Flamingo' verschijnt vervolgens in 2010. Aan het album werkt een scala aan bekende artiesten mee. Onder andere Daniel Lanois, Brendan O'Brien en Stuart Price verlenen - productionele - ondersteuning aan de fraaie plaat die sterke popnummers met ietwat donkere electro-invloeden bevat. Er is zelfs wat gospel en blues op de schijf te horen.

De cd kent in 'Only The Young' en 'Crossfire' twee hits die op veel airplay kunnen rekenen. Laatsgenoemde nummer wordt voorzien van een video waarin Oscar-winnares Charlize Theron een rol speelt. De clip wordt online meer dan 7 miljoen keer bekeken. Binnenkort pikt hij de draad met The Killers weer op, maar voordat het zo ver is, komt hij deze zomer nogmaals solo terug naar Nederland. De voorverkoop voor zijn optreden in 013 op 6 juli begint op vrijdag 4 maart.

Brandon Flowers
Woensdag 6 juli | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets ¤ 35 (exccl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 4 maart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /