Socialistische Partij Rotterdam

Samen voor een sociaal en solidair Rotterdam!

28-06-2011 * De SP organiseert woensdag 6 juli een openbare avond over de stapeling van bezuinigingen op het sociaal beleid. De avond vindt plaats in theater De Gouvernestraat (voormalig Lantaren/Venster). SP-Kamerlid Sadet Karabulut legt de voorstellen van de SP in de Tweede Kamer uit en de Rotterdamse SP-raadsleden zullen ingaan op de gevolgen van de bezuinigingen in Rotterdam. Woensdagavond 6 juli is iedereen vanaf 20uur welkom. Samen voor een sociaal en solidair Rotterdam!

Rotterdam kampt met een tekort van honderden miljoenen op de gemeentelijke begroting. Het college van B&W bezuinigt fors op de sociale voorzieningen en het armoedebeleid. Zo wil het stadsbestuur de ouderentoeslag afschaffen en miljoenen euro's korten op de bijzondere bijstand. Deze maatregelen komen bovenop de kabinetsplannen met de WSW, de Wajong, de bijstand en de zorg.

Een kwart van alle Rotterdamse huishoudens (38.500 kinderen) moet het doen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Voor deze mensen zal het nog moeilijker, of zelfs onmogelijk worden, om elke maand rond te komen.

Juist nu hebben mensen behoefte aan sociale zekerheid. Juist nu moet de overheid banen beschermen en inkomens op peil houden. Om te voorkomen dat kinderen opgroeien in armoede. En om te voorkomen dat nog meer mensen te maken krijgen met uitzichtloze schulden.

De Rotterdamse SP organiseert daarom op woensdagavond 6 juli een informatie en discussie avond over de stapeling van bezuinigingen op de sociale voorzieningen en de gevolgen daarvan. SP-kamerlid Sadet Karabulut zal de kabinetsplannen en de voorstellen van de SP in de kamer toelichten. De Rotterdamse raadsleden Josine Strörmann en Leo de Kleijn zullen ingaan op de bezuinigingen van de gemeente en de gevolgen daarvan.

Woensdagavond zal er ook gesproken worden over de alternatieven die nodig zijn om een sociale kaalslag te voorkomen. En over hoe we die alternatieven kracht bij kunnen zetten.

Het is de hoogste tijd voor acties en activiteiten van maatschappelijke organisaties, vakbonden en politieke partijen. Een eerste moment kan een gezamenlijke actie zijn op Prinsjesdag.

Iedereen is woensdagavond 6 juli van harte uitgenodigd mee te praten. De deuren aan de Gouvernestraat 133 zijn vanaf 19.30 geopend.