Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT > embargo tot moment van uitreiken!

2011/YG_70
Buitenpost, 5 juli 2011

Wierd Kooistra uit Surhuisterveen Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Woensdag 6 juli heeft burgemeester Piet Adema een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Wierd Kooistra (57) uit Surhuisterveen. De heer Kooistra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wierd Kooistra is sinds 1987 bestuurslid en vanaf 2000 ledenadministrateur van gymnastiekvereniging WSBF in Surhuisterveen, voorheen Blijft Fit (tot 1998). Hij is enthousiast, actief en verzuimt nooit. Iedere maand worden keurig de contributies geïnd, de lonen betaald en de inleggelden voor de vele wedstrijden afgedragen. Hij vertegenwoordigt WSBF ook regelmatig op bondsvergaderingen en is mede-organisator van wedstrijden, die door WSBF worden georganiseerd.

Naast een Koninklijke Onderscheiding heeft burgemeester Adema ook een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan gymnastiekvereniging WSBF te Surhuisterveen. WSBF ontving de erepenning ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Het 100-jarig bestaan van de Gymnastiekvereniging WSBF wordt van 6 tot en met 9 juli gevierd tijdens een speciale feestweek vol activiteiten.