Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

6 juli 2011

Verlaging verhuisboete werpt eerste vruchten af
Makelaars melden een kwart meer bezichtigingen

AMSTERDAM 6 JULI 2011 - De verlaging van de overdrachtsbelasting heeft nu al een gunstig effect op de woningmarkt. Makelaars melden gemiddeld vijfentwintig procent meer bezichtigingen van koopwoningen dan vorige week. Dat zegt VBO Makelaar, de brancheorganisatie van makelaars en taxateurs, vanmorgen op BNR Nieuwsradio.

VBO makelaar ondervroeg honderd aangesloten makelaars. Volgens directeur Hans van der Ploeg zijn zowel kopers als verkopers enthousiast over de maatregel: "Ik denk dat kopers nu dan toch het licht aan het eind van de tunnel zien en de stap wagen". Toch is het volgens VBO nog te vroeg om de definitieve analyse te maken.

Minister Donner hoopt met de verlaging van de overdrachtsbelasting vooral starters op weg te helpen naar een koopwoning. De makelaars zien ook een stijgende interesse van starters, maar ook bij de zogeheten 'doorstarters' die koopwoningen tussen de 250.000 en 400.000 euro bezichtigen. Verder blijkt dat verkopers hun vraagprijs vooralsnog niet verhogen.

------------------------------------------einde persbericht------------------------------------

Het gesprek met VBO-directeur Hans van der Ploeg is na te luisteren via onze website: http://www.bnr.nl/topic/politiek/2011/07/06/verlaging-verhuisboete-werpt-nu-al-vruchten-af

Voor meer informatie (