Politiebond ACP

V&J: Regionale kwartiermakers Nationale Politie aangesteld

Het ministerie van Veiligheid & Justitie (V&J) heeft vandaag (dinsdag 5 juli) de namen bekendgemaakt van de regionale kwartiermakers, de beoogde politiechefs, van de Nationale Politie. De ACP heeft hiervan kennisgenomen. "De vorming van een Nationale Politie moet niet alleen tot een structuurwijziging leiden, maar ook tot een cultuurwijziging. De vraag is in hoeverre deze kwartiermakers in staat zijn om deze slag te maken", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp in een eerste reactie.

De keuze voor de benoeming van de kwartiermakers voor de regionale eenheden van de Nationale Politie is aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Voor de ACP is het vooral van belang dat de beoogde politiechefs een cultuurwijziging binnen de politiesector doorvoeren. De zogenoemde top down benadering moet verdwijnen. "Er moet meer aandacht en ruimte komen voor de professionaliteit van politiemensen. Daarbij gaat het onder meer om geloofwaardigheid, vertrouwen en het creëren van draagvlak richting de collega's op de werkvloer. Zij weten als geen ander hoe ze te werk moeten gaan."

Cultuurwijziging

Het is aan de beoogde politiechefs om de verbinding met de politiecollega's op de werkvloer op een goede manier tot stand te brengen. De ACP zal daarom de komende periode nadrukkelijk volgen in hoeverre de regionale kwartiermakers de noodzakelijke cultuurwijziging binnen de politiesector doorvoeren.

---

05/07/11 15:34

---

Gerelateerd nieuws
ACP: `Vertrouwen in goede samenwerking met beoogd korpschef nationale politie' - 11-04-2011 16:21