Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in juni

Leiden , 06-07-2011 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. Dit keer de maand juni. In deze maand werd er in zes studentenhuizen ingebroken en werd er één poging inbraak gedaan.

Op 1 juni werd de tas van een studente uit de studentenkamer van haar vriend gestolen. Het slot van de centrale toegangsdeur van het studentenhuis aan het Flanorpad was kapot. Zodoende kon een insluiper gemakkelijk binnenkomen. De kamer van de student zat niet op slot, waarna de dief naar binnen is geslopen en de handtas heeft gestolen.

Op een nacht toen alle bewoners van een studentenhuis aan de Breestraat in bed lagen, werden een laptop en tv uit hun woning gestolen. Inbrekers hadden de deur geforceerd. Een agent die vroeg die ochtend op weg was naar zijn werk, zag twee jongens met een tv op een fiets. Bij het zien van de agent gingen de jongens ervandoor. De agent waarschuwde meerdere collegas en de wijk werd afgezet. In de zoektocht naar de twee werd de tv teruggevonden aan de Van Limburg Stirumstraat. De jongens zijn niet meer gevonden.

Een studente wonende aan de Klikspaanweg stond onder de douche en kwam er daarna achter dat haar laptop en portemonnee gestolen waren. Zij had haar kamerdeur niet op slot gedaan toen zij naar de badkamer ging.

Aan de Langebrug in Leiden probeerde een inbreker een studentenkamer binnen te komen. De kamerdeur zat op slot en het lukte de dief niet om binnen te komen. De schade bleef beperkt tot een beschadigd slot.

Een student verliet s avonds zijn studentenkamer aan de Kaarsenmakersstraat en toen hij die nacht terugkwam ontdekte hij dat er was ingebroken. Het raam stond open, terwijl hij deze had dichtgedaan. Het raam was alleen niet afgesloten met pensloten. De inbrekers hadden een laptop, Ipod, handtas en rugzak met daarin een camera meegenomen.

Een student wonende aan het Utrechtse Jaagpad had toen hij wegging zijn raam op een kier laten staan. De student bleef heel de avond weg en toen hij s nachts thuiskwam, ontdekte hij dat er was ingebroken. Zijn laptop was gestolen. Deze werd dezelfde dag door de politie teruggevonden aan de Zoeterwoudsesingel.

Een student deed aangifte nadat uit zijn kamer aan de Wassenaarseweg zijn laptop was gestolen. Waarschijnlijk heeft een insluiper de laptop meegenomen. De voordeur was niet op slot en er stond een raam open.

Wil degene die mijn laptop heeft gestolen ook mijn scriptie schrijven? Even geen tentamens meer, tijd om op vakantie te gaan! De politie adviseert om niet op internet te zetten wanneer en hoe lang je op vakantie gaat. Het lijkt zo handig om al je vrienden te laten weten via Hyves, Facebook of Twitter dat je de komende twee weken op vakantie bent. Een inbreker kan hier misbruik van maken en je studentenkamer binnendringen wanneer je weg bent. Voor je het weet slaat hij zijn slag en ben je na thuiskomst je laptop kwijt.

De volgende keer in: Hoe gastvrij ben jij? de maand juli.

Politie Hollands Midden Logo UL Leiden