Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam en Saab zetten samen Saab India Technology Center op

Rijswijk, 6 juli 2011 - ICT-dienstverlener Mahindra Satyam en Saab AB sluiten een overeenkomst voor het opzetten van een Saab India Technology Center (SITC). De ontwikkeling van dit centrum volgt op de aankondiging hierover tijdens de luchtvaartshow Aero India in februari 2011. Dit besluit versterkt de al bestaande strategische relatie tussen Saab en de Mahindra Group.

Het doel van het SITC is het stimuleren van de ontwikkeling van India door middel van concrete programma's en technologieën. Het SITC biedt een veilig platform voor de ontwikkeling van luchtvaart- en defensieprojecten in India en ondersteunt de vestiging van het merk Saab in dat land. Voor Saab betekent India een enorme kans op het gebied van luchtvaart, dynamica, elektronische defensiesystemen en beveiligings- en defensieoplossingen.

Het speciaal ontwikkelde SITC met driehonderd werkplekken staat op een van de Mahindra-terreinen. Het centrum fungeert als uitbreiding op de Saab-activiteiten en gaat werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en Product Sustenance Engineering. Het SITC ondersteunt de operationele expertise en optimalisatieprocessen binnen Saab en alle compensatieverplichtingen van Saab-producten en -diensten in India.

Engineeringdiensten behoren tot de belangrijkste focus- en groeigebieden binnen Mahindra Satyam. Het bedrijf stuurt op dit moment een aantal van de grootste gespecialiseerde R&D-centra aan voor grote, wereldwijd opererende bedrijven in verschillende sectoren, waaronder ruimtevaart. Mahindra Satyam beschikt over de juiste operationele en technische expertise om te garanderen dat dit centrum voldoet aan de doelstellingen.

Saab beschikt over de ervaring en het technologische ondernemerschap om diensten en oplossingen te kunnen bieden, die variëren van militaire defensie tot binnenlandse veiligheid. Het bedrijf combineert dit met de wereldwijde engineeringervaring van Mahindra Satyam. Het resultaat is een zeer efficiënte en technisch uitgekristalliseerde Indiase ontwikkelomgeving die de uitdagingen binnen deze disciplines in opkomende markten succesvol het hoofd kan bieden.

Saab biedt wereldwijd toonaangevende producten, diensten en oplossingen op verschillende gebieden, variërend van militaire defensie tot binnenlandse veiligheid. Saab is actief op elk continent en ontwikkelt, omarmt en verbetert voortdurend nieuwe technologieën om in te spelen op de constant veranderende behoeften van klanten.

####

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van 6,3 miljard dollar. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune® 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.

Voor meer informatie: