Ingezonden persbericht


Microsoft benoemt CommVault tot 2011 Server Platform Partner of the Year Utrecht, 6 juli 2011 - Microsoft heeft CommVault (Nasdaq: CVLT) de 2011 Microsoft Server Platform Partner of the Year Award toegekend. Het bedrijf is uit vooraanstaande Microsoft-partners in de gehele wereld verkozen tot winnaar. Microsoft kent deze award toe aan partners die zich onderscheiden door innovatie en de implementatie van klantoplossingen op basis van Microsoft-technologie.

De award wordt toegekend door een jury van Microsoft-medewerkers en onderstreept de lange ervaring van CommVault in het afstemmen van zijn oplossingen op Microsoft-technologie. Daarnaast laat het bedrijf zien dat het Microsoft-klanten helpt bij het beter beheren van data in Microsoft Exchange-, SharePoint® Server-, SQL Server®-, Azure- en Hyper-V-omgevingen.

CommVault ondersteunt bedrijven bij databescherming en het beheren van explosieve datagroei in fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren. Met Simpana® 9-software en de datadeduplicatietechnologie van CommVault kunnen bedrijven data met maximaal negentig procent terugdringen. Tegelijkertijd verlagen ze de kosten van databeheer en vergroten ze de betrouwbaarheid en flexibiliteit van hun serverinfrastructuren.

Microsoft kende awards toe in verschillende categorieën aan partners die in het afgelopen jaar onderscheidende, op Microsoft gebaseerde oplossingen hebben ontwikkeld en geleverd. In totaal deden ruim drieduizend bedrijven in de gehele wereld mee. De Microsoft Server Platform Partner of the Year Award wordt toegekend aan Microsoft-partners die oplossingen leveren, waarmee klanten de betrouwbaarheid en flexibiliteit van serverinfrastructuren vergroten, tijd en kosten besparen, en beschikken over een serverplatform voor een dynamisch en efficiënt beheerd datacenter. De award onderstreept dat CommVault serverinfrastructuren van klanten transformeert, wat resulteert in betere schaalbaarheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid, minder IT-inspanningen, lagere hardwarekosten en een gestroomlijnde operationele efficiëntie.

Simpana 9-software vormt het fundament voor modern databeheer en biedt gebruikers de mogelijkheid om informatiebronnen beter te beheren en data sneller op te zoeken en terug te halen. De kosten zijn lager dan die van los geïntegreerde legacy-oplossingen. CommVault heeft Simpana 9-software geoptimaliseerd voor de bescherming van data en informatiebronnen, ongeacht waar deze zich bevinden: op fysieke of virtuele locaties, of in de cloud. De software biedt een totaalaanpak voor betere prestaties en efficiëntie tegen lagere kosten.

Simpana 9 is Windows Server 2008 R2-gecertificeerd en geaccrediteerd voor Hyper-V. Het is één enkel softwareplatform voor databescherming, archivering, fijnmazige back-up en recovery, deduplicatie en het zoeken en indexeren van content voor Windows, Windows Server, Hyper-V en applicaties in Windows-omgevingen. CommVault-software kan ook helpen bij de migratie van UNIX, Linux en Netware naar Windows doordat door CommVault geback-upte en gearchiveerde heterogene data is te herstellen naar Windows.

"Microsoft is verheugd om CommVault te onderscheiden met de 2011 Server Platform of the Year Award", zegt Bob Kelly, Vice-President Infrastructure & Server Marketing van Microsoft. "Door gebruik te maken van het Windows Server 2008-platform, technologieën en oplossingen van Microsoft, heeft CommVault de serverinfrastructuren getransformeerd. Het bedrijf biedt klanten effectiever databeheer, een grotere efficiëntie, lagere kosten en zorgt voor consistentie in, en flexibiliteit van de systeemarchitectuur."

"CommVault is trots op de benoeming tot 2011 Microsoft Server Platform Partner of the Year", zegt Randy de Meno, Chief Technologist Windows Products & Microsoft Partnerships bij CommVault. "Deze erkenning bevestigt de lange relatie tussen CommVault en Microsoft, die tien jaar geleden startte. Een relatie die het fundament vormt van onze Simpana-technologie. Het was een strategische beslissing om Simpana te baseren op Microsoft. Dit zorgt ervoor dat wij onze oplossing snel kunnen leveren en ontwikkelcycli sterk verkorten."

Over CommVault
Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico's. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.