Gemeente Uithoorn


Raad kiest voor zelfstandige gemeente Uithoorn

`Uithoorn kan zelfstandig functioneren, maar samenwerken is wel noodzaak.'

Donderdag 30 juni 2011 was het spannend voor de gemeentelijke organisatie. De raad debatteerde die avond namelijk over het resultaat van het bestuurskrachtonderzoek en het rapport Berenschot . Uit deze onderzoeken komt de organisatie naar voren als voldoende bestuurskrachtig. Vooral het uitvoeren van de reguliere opgaven gaat Uithoorn goed af, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, sport en burgerzaken. Maar de ambities van de gemeente Uithoorn liggen hoger en om die goed uit te voeren moet er wat gebeuren. Zo is het realiseren van grote (integrale) projecten nog niet op het gewenste niveau en dat betekent dat er verbetering nodig is.

In hun vergadering van 30 juni kwamen de raadsleden tot de volgende slotsom: er is geen noodzaak voor de gemeente Uithoorn om haar zelfstandigheid op te geven. Wel vindt de raad dat samenwerking met derden noodzakelijk is en dat een verbetertraject voor de organisatie moet worden ingezet. De organisatie moet dus wel aan het werk.

Burgemeester Oudshoorn reageert: `Natuurlijk kunnen en moeten we aan de slag met de aangedragen verbeteringen. Meer kwaliteit en efficiënter werken zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Maar dat is een uitdaging die we met elkaar graag aangaan.'
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl