Access Intelligence verwerft Cynopsis Media, en bereikt nu ook markten voor televisie, sport en kinderen

ROCKVILLE, Md.--(BUSINESS WIRE)-- 20110706 --

Access Intelligence heeft vandaag de aankoop aangekondigd van Cynopsis Media LLC, de uitgever van de dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven voor televisie, digitale media, kids marketing en sportmediabedrijven. Hiermee wordt in de afgelopen zes maanden de derde aankoop gemarkeerd voor Access Intelligence. Dit bedrijf heeft op enorme wijze haar leiderschappositie op de media- en communicatiemarkten versterkt door het investeren in strategische aankopen terwijl het een snelle groei met haar bestaande merken heeft gekend.

Cynopsis Media publiceert de Cynopsis waarbij het dagelijks het laatste nieuws van het televisiebedrijf biedt; Cynopsis Digital, Cynopsis Kids en het onlangs gelanceerde Cynopsis Sports. Bovendien is het een van de toonaangevende uitgevers van geclassificeerde banen in de televisiesector door middel van de Cynopsis Classified Advantage. Haar website, cynopsis.com, is de specifieke bestemming van bedrijfsexecutives voor nieuws, video, banenaanbod, en meerdere zaken met betrekking tot televisie, entertainment, kinderen en digitale markten.

Access Intelligence, een geïntegreerd mediabedrijf dat een globaal publiek dient, biedt prijswinnende bedrijfsintelligentie aan executives voor markten van de media, communicatie, gezondheidszorg, luchtvaart, energie, defensie en chemische producten. Het doet dit door middel van conferenties, handelsexposities, netwerkevents, publicaties, boeken en aanbod van e-media.

Cynthia Turner, een veteraan in het televisiebedrijf die in 1997 Cynopsis oprichtte en een lezersgroei van tot bijna 150.000 abonnees in 53 landen kent, zal dienen als oprichter en uitgeefster van de Cynopsis groep onder leiderschap van Diane Schwartz, senior vicepresident van de Media en Communications Group van Access Intelligence.

“Wij kennen Cynthia al jaren en zijn altijd onder de indruk van het succes en de snelle groei van haar bedrijf”, zei Schwartz. “Haar kerntelevisie-eigendom is een perfecte afronding van onze Cable Group. Haar lanceringen bieden heel hoge kwaliteitsplatforms voor expansie in twee enorm belangrijke verticale marketingsectoren -- kinderen en sport.”

Turner merkte op: “Ik ben heel blij met dit partnerschap met Access Intelligence, en het ongelooflijke AI-team. Zij gaan een verbintenis aan om het Cynopsis-merk verder uit te breiden. Door gebruik te maken van het veel grotere AI- platform, kunnen wij Cynopsis doen uitgroeien boven zaken als e-letters naar verschillende nieuwe gebieden. Hiermee wordt aan mij en het Cynopsis-team een enorme kans geboden om dit opwindende avontuur van een steeds groter bedekkingsgebied te ondernemen.”

Peloton Media Advisors, LLC was de exclusieve raadgever van Cynopsis Media, LLC, met betrekking tot deze transactie.

De aankoop markeert de voortdurende investering van Access Intelligence in hoog presterende en premier eigendommen met betrokken publiek en beste kwaliteitsproducten en diensten. In februari verwierf Access Intelligence Red7 Media, die de gebeurtenissen en mediabedrijven dient door middel van Event Marketer, Expo, Best Events, Folio en Audience Development. In januari 2011 verkreeg AI OR Manager, het vooraanstaande mediamerk en jaarlijkse educatieve conferentie- en trade-expositie voor beheerders van operatiekamers, managers en ziekenhuisdirecteuren.

Cynopsis Media completeert het Cable portfolio van Access Intelligence, waarmee zij er een robuust e-letterbedrijf bij krijgt, en in de snel groeiende sectoren van marketing en entertainment voor sport en kinderen doordringt.

“Cynopsis en het geïntegreerde Red7 mediabedrijf heeft AI als belangrijkste speler in de media- en marketingsector bestempeld. Het geïntegreerde mediabestand van OR Managers heeft ons portfolio van de gezondheidszorg vergroot”, zei Don Pazour, president en CEO van Access Intelligence. “Wij verwachten een agressief plan door te zetten voor de organische en acquisitieve groei voor deze twee kerngroepen binnen het bedrijf.”

Over Access Intelligence

Access Intelligence (www.accessintel.com), een portfoliobedrijf van Veronis Suhler Stevenson, is een media- en informatiebedrijf voor bedrijven. Haar hoofdkantoor is gevestigd in Rockville, Md., vanwaar het markten dient van media, PR, kabel, gezondheidszorgbeheer, defensie, chemische techniek, satelliet en luchtvaart. Toonaangevende merken zijn Contexo Media, Dorland Health, CableFAX, Communications Technology, PR News, Folio, Media Industry Newsletter; Best Events, Defense Daily Network, AviationToday, Cable360 en Studio Daily; Power, Chemical Engineering en Via Satellite-tijdschriften. Toonaangevende exposities op de markt zijn Satellite 2011, LDC Trade Forums, Electric Power, Energy Ocean, Offshore Communications en de Managing Today’s OR Suite tradeshows. Access Intelligence produceert ook conferenties voor executives in de gezondheidszorg, sectoren van PR, media, kabel, en voor de energetische en defensiemarkten.

Over Veronis Suhler Stevenson (VSS)

VSS (www.vss.com) is een private equity en mezzanine kapitaalfondsenbeheerbedrijf gespecialiseerd in beleggingen in de sectoren van informatie, opvoeding, media, communicatie en bedrijfsdiensten in Noord-Amerika en Europa. VSS levert kapitaal voor buyouts, herkapitaliseringen, groeifinanciering en strategische acquisities voor bedrijven en beheerteams. Haar doelstelling is de ontwikkeling van bedrijven, zowel organisch als door middel van een gericht toegevoegd acquisitieprogramma. Tot op de dag van vandaag investeren VSS-equity en mezzaninefondsen in 67 platformbedrijven die op hun beurt meer dan 300 toegevoegde acquisities hebben voltooid. Hierbij werd een portfolio verkregen van gerealiseerde en niet gerealiseerde ondernemingswaarden voor een totaal bedrag van meer dan $14 miljard.

Over Peloton Media Advisors, LLC:

Peloton Media Advisors, LLC is een boutique merger en acquisitie-adviesbureau dat zich exclusief op de media- en entertainmentsector richt. De firma biedt advies- en kapitaalverwervingsdiensten in verband met mergers en acquisities, restructurerings- en andere strategische zaken. Aan het hoofd van Peloton Media Advisors, LLC dat in Larchmont, NY is gevestigd, staat Managing Principal, Damian Riordan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Access Intelligence
Macy Fecto, 301-354-1550

mfecto@accessintel.com