Ruim 70% van de jongeren flirt op festivals en feesten


Festival of feest: the place to be voor een zomerse flirt!

ROTTERDAM, 20110706 -- Op festivals en feesten wordt veel geflirt. Dat blijkt uit een onderzoekspoll van The Flirt Company, waaraan ruim 7000 jongeren tussen de 20-30 jaar hebben deelgenomen. Het gaat hierbij om bezoekers van Partyflock, een populaire online community voor liefhebbers van alle soorten house- en dancemuziek. De vraag ‘Flirt jij op een festival of feest’? beantwoordde ruim 70% van de jongeren met ja.

Flirten voor sex?

Zijn deze jongeren dan allemaal op zoek naar een partner of een ‘meer dan gezellige’ avond? Moet je op een festival op je hoede zijn voor mannen of vrouwen die speels met je flirten, maar er ondertussen alles aan doen om een onenightstand te scoren? Het antwoord hierop is nee. Uit de poll is gebleken dat slechts 6% van de mannen en 1% van de vrouwen met flirten een onenightstand probeert te scoren.

Flirten is leuk en luchtig!

De voornaamste reden om te flirten is gezelligheid. Zowel 35% van de mannen als 35% van de vrouwen gaf dit aan als belangrijkste reden voor een flirt. Dat flirten ook een romantische bedoeling kan hebben, blijkt uit het feit dat 13% van de mannen en 8% van de vrouwen met flirten de man of vrouw van hun dromen zou willen vinden.

Mannen vinden flirten lastiger dan vrouwen

Ongeveer 1/5 van de deelnemers gaf aan niet te flirten. De voornaamste reden hiervoor was het hebben van een partner. De overige redenen waren: ‘Ik ben bang om te flirten’ en ‘Ik weet niet hoe ik moet flirten’. Opvallend is dat vooral mannen hier last van hadden. Ruim 9% van de mannen gaf één van deze antwoorden, tegen 2% van de vrouwen.

Voor deze jongeren geldt: “Maak er geen zware bedoening van. Onthoud dat de meeste mannen en vrouwen flirten voor de gezelligheid. Een flirt is vaak gewoon leuk en luchtig. Dus geniet er van!” Laat het festivalseizoen maar beginnen!





Ingezonden persbericht