Western Union neemt Travelex Global Business Payments over

Biedt Western Union een leidende positie in business-to-business betalingen, een groeiende markt en een van de drie strategische groeigebieden van het bedrijf

ENGLEWOOD, Colorado (VS) en LONDEN (VK)--(BUSINESS WIRE)-- 20110706 --

De Western Union Company (NYSE:WU) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft ondertekend met Travelex Holdings Limited voor de overname van de divisie Global Business Payments van Travelex, een toonaangevende specialistische aanbieder van internationale zakelijke betalingen, voor £606 miljoen in contanten.

Travelex Global Business Payments (TGBP) voert zakelijke betalingen uit voor 35.000 klanten per jaar in 14 landen. De divisie verzorgt internationale betalingsdiensten voor zakelijke klanten, voornamelijk middelgrote en kleine bedrijven (MKB), corporaties en derde-partij distributiepartners, waaronder ruim 500 financiële instellingen. De verwachte inkomsten van TGBP voor 2011 zijn ongeveer £150 miljoen, met een genormaliseerde EBITDA-marge van ongeveer 30 procent.

In combinatie met de bestaande Business Solutions-activiteiten van Western Union, zal de overname Western Union een leidende positie geven in de grote en groeiende internationale markt van zakelijke betalingen, die gestimuleerd wordt door snelle groei in grensoverschrijdende handel. Alleen al de wereldwijde inkomsten van grensoverschrijdende betalingen in het MKB worden geschat op $24 miljard (gebaseerd op schattingen van McKinsey and Company), die volgens Western Union gelijk zijn aan de grensoverschrijdende transfermarkt voor consumenten.

Hikmet Ersek, President en CEO van Western Union, zei: “De overname van Custom House in 2009 gaf ons toegang tot de business-to-business markt voor grensoverschrijdende betalingen, en Travelex Global Business Payments biedt ons onmiddelijke schaal, een groter bereik en extra mogelijkheden. We zijn blij klanten en werknemers van Travelex Global Business Payments te mogen verwelkomen bij de Western Union-familie.”

Peter Jackson, Chief Executive of Travelex, zei: “Ik ben zeer opgetogen dat we een overeenkomst hebben bereikt met Western Union, dat zal profiteren van de expertise en customer franchise van klanten van Travelex Global Business Payments en TGBP ondertussen voorziet van aanzienlijke mogelijkheden voor aanhoudende groei.”

De combinatie van Western Union Business Solutions en Travelex Global Business Payments biedt onmiddellijke aanwezigheid in 16 landen met het vermogen om gebruik te maken van de business-to-business expertise, distributie, en product- en functionaliteitsplatformen van TGBP met Western Unions merk, bestaande Business Solutions-activiteiten, wereldwijde infrastructuur en relaties en financiële kracht.

Western Union is van plan de groei voor de gecombineerde bedrijven te versnellen door gebruik te maken van de verbeterde capaciteiten en hulpmiddelen om geografische uitbreiding verder te stimuleren, toegang te krijgen tot nieuwe klanten en segmenten, de derde-partij distributiecapaciteiten van TGBP te introduceren bij de relaties van Western Unions financiële instelling en het agentennetwerk van Western Union voor distributie in bepaalde markten in te zetten.

Hikmet Ersek voegde daaraan toe: “Western Union blijft gefocust op drie belangrijke strategische groeigebieden: geldoverdracht tussen consumenten, business-to-business betalingen en stored value / prepaid. Onze afdeling geldoverdracht tussen consumenten is sterk en groeit. Stored value is in een vroeg stadium van ontwikkeling, zowel in de VS als wereldwijd, en we zijn van mening dat ons merk en netwerk ons goed positioneren voor succes op de lange termijn. In business-to-business betalingen biedt de combinatie van Travelex Global Business Payments en Western Union Business Solutions ons een sterke basis in een groeiende en grotendeels onderbediende markt, en biedt ons de mogelijkheid om de komende jaren extra groei te stimuleren.”

Western Union verwacht dat de gecombineerde inkomsten van TGBP / Western Union Business Solutions de komende drie jaar zullen groeien tot een jaarlijkse samengestelde groei (CAGR) van 10%, met een versnelde langetermijngroei en margevergrotingsmogelijkheden als de integratie-activiteiten eenmaal zijn afgerond. De integratiekosten worden geschat op ongeveer $70 miljoen over 2 jaar, met synergiebesparingen van ongeveer $30 miljoen per jaar na volledige integratie (schattingen op basis van huidige wisselkoersen). Het bedrijf verwacht aan de overname gerelateerde amortisatiekosten in natura als resultaat van de transactie van ongeveer $40 miljoen per jaar, per 2012.

De overname van TGBP zal naar verwachting verwaterd worden naar Western Unions GAAP EPS met ongeveer $0,02 in 2011 en ongeveer $0,04 in 2012 als gevolg van transactie- en integratiekosten en amortisatiekosten in natura (de verwachting is dat de overname in 2012 cash accretive zal zijn). Naar verwachting zal de overname tot 2013 aangroeien met ongeveer GAAP EPS van $0,04.

De transactie is onderhevig aan goedkeuringen van regelgevende instanties en het voldoen aan sluitingsvoorwaarden, en wordt naar verwachting eind 2011 gesloten. De overname in contanten wordt gefinancierd door Western Unions bestaande kassaldo's, waarbij financiële middelen voornamelijk afkomstig zijn van internationale contanten.

Telefonische vergadering investeerders en analisten

Western Union zal vandaag een telefonische vergadering en webcast verzorgen om 9.00 uur, Eastern Standard Time. Om live mee te luisteren naar de telefonische vergadering kunt u inbellen via telefoonnummer 800-591-6945 (VS) of +1 617-614-4911 (buiten de VS), 10 minuten voor aanvang van de vergadering. De toegangscode is 53006181.

De telefonische vergadering is als webcast beschikbaar via http://ir.westernunion.com. Registratie voor de vergadering is vereist, registreert u zich dus ten minste vijf minuten vóór de geplande starttijd.

Een herhaling van de vergadering is ongeveer 2 uur na afloop en tot en met 13 juli 2011 beschikbaar via telefoonnummer 888-286-8010 (VS) of +1 617-801-6888 (buiten de VS). De toegangscode is 60767351. Een webcast-herhaling is beschikbaar via http://ir.westernunion.com gedurende diezelfde periode.

Let op: Alle uitspraken van functionarissen van Western Union die worden gedaan gedurende deze vergadering zijn het eigendom van Western Union en zijn onderhevig aan bescherming door copyright. Naast de herhaling heeft Western Union geen toestemming gegeven, en wijst verantwoordelijkheid van de hand voor, eventuele opname, herhaling of distributie van eventuele transcripties van dit gesprek.

Financiële adviseurs

Morgan Stanley & Co. LLC traden op als de financiële adviseurs voor Western Union en Lazard Frères & Co., LLC boden financieel advies aan de raad van bestuur van het bedrijf met betrekking tot de transactie.

Over Western Union

Het bedrijf Western Union (NYSE: WU) is leidend op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. Samen met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union klanten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en ontvangen over de hele wereld, om betalingen over te maken en postwissels te kopen. De diensten onder de merknaam Western Union, Vigo en Orlandi Valuta worden aangeboden via een gecombineerd netwerk van ongeveer 455.000 agentschappen in 200 landen en rayons. In 2010 handelde Western Union wereldwijd 214 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $76 miljard werd verplaatst tussen consumenten, plus 405 miljoen aan zakelijke betalingen. Kijk voor meer informatie op www.westernunion.com.

Over Travelex Global Business Payments

Travelex Global Business Payments is een onderdeel van Travelex Holdings Limited, een van 's werelds belangrijkste specialisten op het gebied van buitenlandse valuta.

Travelex Global Business Payments voert zakelijke betalingen uit voor 35.000 klanten per jaar in 14 landen. Het bedrijf biedt betalingsdiensten aan aan verschillende zakelijke klanten, waaronder meer dan 500 financiële instellingen.

Travelex Holdings Limited, dat is opgericht in 1967, is uitgegroeid tot de belangrijkste specialistische aanbieder van buitenlandse valuta en internationale zakelijke betalingen in de wereld. De groep verwerkt per jaar £20 miljard aan transacties met buitenlandse valuta. De klantgerichte activiteiten van de groep bieden elk jaar betaalpassen en pre-paid kaarten aan ruim 30 miljoen retailklanten via een netwerk van bijna 1000 winkels en meer dan 500 pinautomaten verspreid over 24 landen. Voor het jaar eindigend op 31 december 2010 meldde Travelex Holdings Limited inkomsten van £739,7 miljoen en EBITDA van £130,6 miljoen.

Safe Harbor nalevingsverklaring voor forward-looking statements

Dit persbericht bevat bepaalde op de toekomst gericht uitspraken (forward-looking statements), binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze uitspraken zijn geen garanties voor toekomstige prestaties en brengen bepaalde risico's, onzekerheden en aannames met zich mee die moeilijk te voorspellen zijn. Werkelijke gevolgen en resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van die gevolgen en resultaten die worden uitgedrukt, of gesuggereerd, in dergelijke forward-looking statements. Woorden zoals “verwacht”, “neemt zich voor”, “anticipeert”, “denkt”, “schat”, “begeleidt”, “biedt richting”, “biedt uitzicht” en soortgelijke uitdrukkingen of werkwoorden in de toekomstige tijd of in de voorwaardelijke wijs zoals “zal”, “moet”, “wil” en “kan” zijn gericht op het identificeren van dergelijke forward-looking statements. Lezers van dit persbericht van het bedrijf Western Union (het “bedrijf”, “Western Union”, “wij”, “onze” of “ons”) mogen niet uitsluitend vertrouwen op de forward-looking statements en moeten alle onzekerheden en risico's in overweging nemen die worden besproken in het hoofdstuk Risicofactoren en in het jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2010. De uitspraken zijn uitsluitend geldig vanaf de dag dat ze zijn gedaan en het bedrijf verplicht zich niet tot het updaten van een eventuele forward-looking statement. Mogelijke gebeurtenissen of factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de resultaten of prestaties wezenlijk verschillen van de resultaten en prestaties in onze forward-looking statements, zijn onder meer de volgende: wijzigingen in immigratiewetten, patronen en andere factoren met betrekking tot migranten; ons vermogen technologie aan te passen in reactie op veranderende behoeften en trends in de industrie en onder klanten; ons onvermogen om nieuwe producten, diensten en verbeteringen te ontwikkelen en introduceren, en marktacceptatie te bereiken voor dergelijke producten; het door ons, onze agenten of subagenten niet kunnen naleven van onze zakelijke en technologische normen en contracteisen of van toepassing zijnde wetten en voorschriften, met name wetten gericht op het voorkomen van witwassen van geld, het financieren van terrorisme en anti-concurrentiegedrag en/of veranderende regelgevende of uitvoerende interpretaties van die wetten; de invloed van de Amerikaanse Dodd-Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act en de daaronder afgekondigde regels op ons bedrijf; wijzigingen in Amerikaanse wetten, regels en voorschriften, of die van andere landen, waaronder de Amerikaanse belastingwet, de Internal Revenue Code, en interpretaties daarvan van overheids- of rechtswege; wijzigingen in algemene economische omstandigheden en economische omstandigheden in de regio's en industrieën waarin we actief zijn; politieke omstandigheden en daaraan gerelateerde acties in de Verenigde Staten en in andere landen die een nadelig effect kunnen hebben op onze ondernemingen en economische omstandigheden in het geheel; onderbrekingen van Amerikaanse overheidsrelaties met landen waarin we materiaalcontracten hebben of krijgen met klanten; wijzigingen in, en het niet effectief kunnen beheren van blootstelling aan, buitenlandse valuta, waaronder de invloed van het reguleren van spreads op buitenlandse valuta bij geldoverdracht en betalingstransacties; ons vermogen belastingkwesties op te lossen met de belastingdienst en andere belastinginstanties die in overeenstemming zijn met onze reserves; het niet naleven van de schikkingsovereenkomst met de Amerikaanse staat Arizona; aansprakelijkheden en onverwachte ontwikkelingen als gevolg van gerechtelijke procedures en overheidsonderzoeken en soortgelijke kwesties, waaronder kosten, onkosten, schikkingen en uitspraken; fusies, overnames en integratie van overgenomen bedrijven en technologieën in ons bedrijf en de realisatie van verwachte financiële voordelen door deze overnames; het niet kunnen behouden van voldoende hoeveelheden of soorten door de overheid verplicht minimum kapitaal om te voldoen aan de veranderende eisen van de regelgevende instanties over de hele wereld; afnemend vertrouwen van consumenten en klanten in ons bedrijf, of in aanbieders van geldoverdrachten in het algemeen; het niet beheersen van krediet- en frauderisico's gevormd door onze agenten, klanten en consumenten of het niet goed presteren van onze banken, leningverstrekkers en andere aanbieders van financiële diensten of verzekeringsmaatschappijen; elke wezenlijke inbreuk op beveiliging van of onderbrekingen in onze systemen; ons vermogen gekwalificeerde sleutelwerknemers aan te trekken en te behouden, en om ons personeelsbestand op succesvolle wijze te beheren; ons vermogen om ons agentennetwerk en zakelijke relaties in stand te houden onder voorwaarden die in overeenstemming zijn met of nuttiger zijn voor ons dan de huidige; het niet volgens schema implementeren van contracten met agenten; nadelige beoordelingen van kredietbeoordelingsinstanties; het niet effectief concurreren in de geldoverdrachtbranche met betrekking tot wereldwijde en niche of corridor aanbieders van geldoverdracht, banken en andere aanbieders van geldoverdrachtdiensten, waaronder telecommunicatie-aanbieders, betaalkaartmaatschappijen, op kaarten gebaseerde betalingsaanbieders en elektronische en internetaanbieders; ons vermogen onze merken en ander intellectueel eigendom te beschermen; het niet beheren van de potentie voor zowel patentbescherming als patentaansprakelijkheid in de context van een zich snel ontwikkelend juridisch kader voor bescherming van intellectueel eigendom; beëindiging van verschillende diensten die aan ons worden geleverde door derden; nadelige bewegingen en wisselvalligheid in kapitaalmarkten en andere gebeurtenissen die van invloed zijn op onze liquiditeit, de liquiditeit van onze agenten of klanten, of de waarde van, of ons vermogen om onze investeringen of de aan ons verschuldigde bedragen terug te winnen; besluiten om eenheden te krimpen, verkopen of sluiten, of om bedrijfsactiviteiten te verplaatsen van de ene locatie naar de andere of naar derden, met name verplaatsing van de Verenigde Staten naar andere landen; wijzigingen in industrienormen die van invloed zijn op onze onderneming; wijzigingen in normen, regels en interpretaties van boekhouden; aanzienlijk langzamere groei of dalingen in de geldoverdrachtmarkt en andere markten waarin wij actief zijn; nadelige gevolgen van onze afsplitsing van First Data Corporation; besluiten om onze zakelijke bedrijvenmix te wijzigen; catastrofale gebeurtenissen; en het vermogen van de directie om deze en andere risico's te herkennen en beheersen.

WU-F

WU-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Western Union
Media
Tom Fitzgerald, +1 720-332-4374
tom.fitzgerald@westernunion.com
of
Investeerders
Mike Salop, +1 720-332-8276

mike.salop@westernunion.com

Ticker_symbol NYSE:WU
ISIN US9598021098