Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Diageo distribueert Grand Marnier likeur in Nederland

Amsterdam/ Brussel, 6 juli 2011 - Diageo, wereldleider op het gebied van premium drinks met in zijn portfolio merken als Smirnoff en Johnnie Walker, start met de distributie van Grand Marnier in Nederland.

Vanaf juli distribueert Diageo de producten van het bekende Franse huis in Nederland. In april 2009 sloten Diageo en likeurmerk Grand Marnier al een exclusief contract voor de distributie en marketing van Grand Marnier in 61 markten in West- en Oost-Europa, Rusland, en de vroegere GOS-landen. Vanaf juli distribueert Diageo de producten van het bekende Franse huis ook officieel in Nederland.

Matthieu Comard, General Manager van Diageo Benelux, duidt: 'De Grand Marnier -producten staan bekend voor hun bijzondere smaak, hoge kwaliteit en degelijk vakmanschap. Ze vormen de perfecte aanvulling op Diageo's merkenassortiment in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat we, door onze kennis van de markt en onze premium brand marketing expertise, de volledige potentie van Grand Marnier in Nederland kunnen ontwikkelen.'

Adjunct Directeur bij Grand Marnier, Tom van Lambaart, licht toe: 'Grand Marnier kan ten volle profiteren van het distributieplatform van Diageo in Nederland en zijn reputatie in de ontwikkeling van premium merken.'

Sinaasappelen en cognac: een gewaagde combinatie
Wereldberoemd werd Grand Marnier in 1880 wanneer Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle in de familiedistilleerderij zeer goede Franse cognacs combineerde met sinaasappelen uit de Caraïben: een uiterst ongewone combinatie. Hij noemde zijn creatie - op aanraden van zijn vriend en eigenaar van het gelijknamige hotel César Ritz - Grand Marnier. De originele, geheime receptuur en het productieprocedé zijn tot op de dag van vandaag ongewijzigd gebleven.

De merken in het Grand Marnier assortiment zijn premium niet-romige likeuren. Het assortiment wordt aangevoerd door Grand Marnier Cordon Rouge. Naar Nederland worden verder ook Cherry Marnier, Cuevee Cent Cinquantenaire en Cuvee Centenaire gedistribueerd, producten die eveneens een aangename toets kunnen geven aan talloze cocktails en long drinks.

Voor beeldmateriaal:
www.newsenginepr.com/documents/diageo.xml

-EINDE-
Over Diageo

Diageo is wereldwijd de grootste producent en verdeler van sterkedranken, bieren en wijnen met bekende merken als Johnnie Walker, Crown Royal, J B, Windsor, Buchanan's en Bushmills whisky's, Smirnoff, Cîroc en Ketel One vodka's, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray en Guinness. Diageo is een bedrijf dat actief is over de hele wereld en zijn producten verkoopt in meer dan 180 landen. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de Londense (DGE) als de New Yorkse (DEO) beurs. Voor meer informatie over Diageo, zijn medewerkers, merken en prestaties, surft u naar www.diageo.com. Voor meer informatie over de initiatieven van Diageo rond verantwoord drinkgedrag, kunt u een kijkje nemen op www.drinkIQ.com.

Celebrating life, every day, everywhere.



Ingezonden persbericht