Persbericht

UNIT4 versterkt partnership met KNVB door ontwikkeling Ambitietool ~KNVB-sponsor ontwikkelt webtool die ambitie van elke amateurclub kan ondersteunen~

Sliedrecht, 6 juli 2011 - UNIT4 versterkt het partnership met de KNVB door de ontwikkeling van een webtool waarmee amateurverenigingen hun ambities kunnen ontwikkelen, vastleggen en monitoren. De webtool is wederom een initiatief van UNIT4 als KNVB-sponsor om de informatievoorziening tussen de 2500 amateurclubs en de KNVB te optimaliseren. Al eerder initieerden beide partijen het KNVB Bestuurderscongres en de KNVB kennisdagen.

De KNVB ondersteunt clubbestuurders om hun cluborganisatie te versterken en ontwikkelt, verzamelt en ontsluit voortdurend kennis, producten en instrumenten waarmee bestuurders de kwaliteit van hun organisatie kunnen verhogen. Digitalisering van de informatievoorziening helpt dit proces verder te verbeteren. UNIT4 is gevraagd mee te denken over een hulpmiddel om tegemoet te komen aan de wensen van de amateurvoetbalverenigingen en het realiseren van de KNVB-doelstellingen.

De KNVB en UNIT4 gaan een Quickscan en een Bepaal Je Ambitie (BJA)-tool ontwikkelen. Met de BJA-tool kan de club door het doorlopen van vier processtappen bepalen wie ze nu is en wie ze wil zijn. De Quickscan laat een vereniging in twaalf vragen zien waar ze staat en vormt het vertrekpunt om met een groep betrokken leden de ambitie van de club te bepalen. De BJA-tool is een uitgebreid maar laagdrempelig analyseprogramma dat amateurclubs helpt bij het bepalen en realiseren van hun ambitie. Vanuit de KNVB kan begeleiding worden ingeschakeld om dit proces succesvol te doorlopen. Via een dashboard kan de begeleiding volgen hoe het proces bij de verenigingen verloopt en bijspringen indien nodig. De verengingen krijgen in hun eigen omgeving diverse relevante kennisdocumenten te zien die hen helpt bij het doorlopen van het proces, maar ook het dagelijkse werk bij de club.

De BJA-tool wordt tijdens het KNVB Bestuurderscongres, met als thema 'Iedereen heeft Ambitie', op 11 november uitgebreid toegelicht. Een maand daarvoor komt de tool beschikbaar voor de amateurclubs.

Jeroen Philippi, marketingmanager Benelux UNIT4: "We zijn blij dat wij als bedrijfssoftwareleverancier onze kennis en kunde in kunnen zetten om de informatievoorziening tussen de KNVB en amateurclubs te verbeteren. Afgelopen jaar hebben we tijdens de KNVB-kennisdagen veel bestuurders van amateurclubs gesproken. Daar merkten we al dat er een enorme ambitie zit bij een grote groep van deze clubs. Ze ontvangen ook graag hulp op dit vlak omdat het verenigingsleven vooral is opgebouwd uit enthousiaste vrijwilligers met uiteraard ook tijd als beperkende factor. Dat is een van de redenen dat gebruiksvriendelijkheid centraal staat bij de ontwikkeling van de ambitietool. Daardoor zijn we ervan overtuigd dat de oplossing amateurverenigingen daadwerkelijk verder kan helpen bij het bepalen van de ambitie en ondersteuning in de weg er naar toe."

Anton Binnenmars, plaatsvervangend directeur amateurvoetbal bij de KNVB: "KNVB wil besturen van amateurvoetbalverenigingen op een moderne, eenvoudige en tegelijkertijd zorgvuldige manier helpen bij het ontwikkelen van beleid en het bepalen van hun ambities. De kracht hiervan zit in de gezamenlijkheid waarmee het proces wordt doorlopen; met een groep van betrokken leden, samengesteld door het bestuur. Deze laagdrempelige aanpak helpt het bestuur draagvlak te creëren voor de plannen die hieruit voorkomen. Een duidelijke ambitie stelt het bestuur in staat om binding te realiseren met belanghebbenden in en rondom hun club. En gericht leiding te kunnen geven aan hun organisatie en zo de gestelde doelen te realiseren. Daarnaast krijgen we een goed beeld van de ambities van onze verenigingen. Zo kunnen we onze ondersteuning nog gerichter afstemmen op onze amateurverenigingen. Daarnaast kunnen we clubs met dezelfde ambities beter faciliteren in het leren van elkaar. Een concept dat met de introductie van de KNVB Kennisdagen zijn kracht heeft bewezen. De tool die UNIT4 aanbiedt, is een mooie eerste stap om onze beschikbare kennis en ondersteuning te kanaliseren."