Provincie Noord-Brabant


Bussen Breda weer via haven

De buslijnen 6, 11 en 12 in Breda rijden op zaterdagen en koopzondagen weer via de Bredase Haven. Dit heeft provincie Noord-Brabant besloten, nadat gemeente Breda maatregelen genomen had om dit mogelijk te maken.

Vorig jaar werd gekozen voor een andere route van de betreffende buslijnen op zaterdagen en koopzondagen. De bussen ondervonden veel overlast van files op de Haven, die vooral werden veroorzaakt door wachtenden voor parkeergarage De Barones.
De gemeente heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen. Zo zijn er parkeerverwijzingsborden geplaatst, die aangeven welke parkeergarages vol zijn. Bovendien zijn meer plekken beschikbaar in de Barones, omdat er geen gereserveerde plaatsen meer zijn voor abonnementshouders. Deze maatregelen hebben geholpen.

Doorstroming
Uit onderzoek is gebleken dat de doorstroming tijdens drukke momenten aanzienlijk is verbeterd; er zijn bijna geen files meer. Vervoerder Veolia heeft een proefrit gemaakt op zaterdag, waarna besloten is dat de bus weer kan rijden via de oorspronkelijke route. De regeling gaat per direct in.