Provincie Noord-Holland


Verwarring door provinciale publiciteitscampagne

PvdA Noord-Holland wil ook ov-chipkaart in buurtbussen

Door de publiciteitscampagne van de provincie Noord-Holland over het verdwijnen van de strippenkaart is verwarring ontstaan over de buurtbussen. In buurtbussen is nog geen apparatuur voor de ov-chipkaart aanwezig. Uit de campagne ontstaat echter de indruk dat de ov-chipkaart vanaf nu in al het provinciale openbaar vervoer verplicht is. PvdA-statenlid Mark Versteeg heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De buurtbussen, ook van Connexxion, hebben vooralsnog geen ov-chipkaart apparatuur ingebouwd. Vertegenwoordigers van de buurtbusverenigingen in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland hebben aangegeven wel graag over deze apparatuur te willen beschikken.

PvdA-statenlid Mark Versteeg: "Voor de overzichtelijkheid, voor de veiligheid van de chauffeurs en voor het gemak van de Noord-Hollandse reizigers is een eenduidig betaalmiddel voor het openbaar vervoer noodzakelijk. De PvdA wil dan ook dat de ov-chipkaart ook in buurtbussen gebruikt kan worden. Wij vragen aan Gedeputeerde Staten of zij bereid zijn hier werk van te maken."

Daarnaast wil de PvdA van het provinciebestuur weten op welke wijze men de door de publiciteitscampagne ontstane verwarring gaat wegnemen. Versteeg: "Door de campagne van de provincie zijn reizigers in de veronderstelling dat men met een ov-chipkaart kan betalen in de buurtbus. Zolang dat nog niet het geval is moet dat duidelijk naar reizigers worden gecommuniceerd."


Noot voor redacties