AkzoNobel

AkzoNobel plant productielocatie van wereldklasse in Groot-Brittannië

6 juli 2011

AkzoNobel, 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming, heeft vandaag plannen bekendgemaakt om in het noordoosten van Engeland een technologisch geavanceerde productielocatie te bouwen. AkzoNobel bevestigt daarmee het strategisch streven om versneld en duurzaam te groeien.

Voor de nieuw te bouwen locatie van Decorative Paints is een bedrag van circa ¤110 miljoen gereserveerd. Met deze fabriek kan AkzoNobel de meest efficiënte supply-chain activiteiten verrichten, werkkapitaal verkleinen en sneller inspelen op de behoefte in de markt en die van klanten. De geplande nieuwe faciliteit ligt binnen een straal van 40 kilometer van AkzoNobel's bestaande locatie in Prudhoe en is naar verwachting eind 2014 operationeel.

De plannen omvatten een voorstel om de locatie in Prudhoe te sluiten en de productielocatie in Slough over drieënhalfjaar op te heffen. De plannen worden nu aan de werknemers voorgelegd. Voor de overdracht van de activiteiten zal de productie op de vereiste niveaus gehouden worden. Slough blijft het hoofdkantoor van Decorative Paints in Groot-Brittannië en voor de wereldwijde R&D en marketingactiviteiten.

"Hiermee laten we zien dat we opnieuw investeren in onze productiecapaciteit, om de klantenservice naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat we 's werelds grootste fabrikant van decoratieve verven blijven met bekende merken als Dulux, Sikkens en Coral", aldus Tex Gunning, lid Executive Committee verantwoordelijk voor Decorative Paints.

Richard Stuckes, Managing Director van AkzoNobel Decorative Paints EMEA, voegde daaraan toe: "Dit voorstel is onderdeel van een breed opgezette Europese strategie om onze leidende posities te versterken en sneller duurzaam te groeien. Een nieuwe faciliteit van deze omvang en de technische perfectie zoals wij die voorstellen, zal ons in staat stellen om slagvaardiger en concurrerender te zijn, terwijl ons effect op het milieu drastisch afneemt dankzij een lager energieverbruik en minder afval."

De nieuwe faciliteit maakt gebruikt van diverse innovatie technologieën, zoals recycling of hergebruik van afval en water, en verbruikt in vergelijking met de huidige activiteiten 60 procent minder energie. Stuckes voegde daaraan toe: "Voordat we een definitief besluit over het voorstel nemen, treden we nu eerst in overleg met onze werknemers. Als het project doorgaat, is er voor degenen met de juiste vaardigheden en die op de nieuwe locatie willen werken, mogelijkheden om overgeplaatst te worden."

AkzoNobel heeft momenteel 4.050 mensen in dienst bij al haar bedrijfsonderdelen in Groot-Brittannië en behaalde er in 2010 een totale omzet van ¤7988 miljoen. Binnen Decorative Paints werken 89 mensen in Prudhoe en 131 in Slough.


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Noot voor redacties