Persbericht

Symantec Endpoint Protection 12 biedt beste beveiliging en prestaties binnen virtuele omgevingen Toonaangevende endpoint security beschikbaar voor grote ondernemingen en het MKB

Utrecht, 6 juli 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt Symantec Endpoint Protection 12 aan. De organisatie maakt daarnaast de resultaten bekend van onafhankelijke testen die laten zien dat het product beter presteert dan de concurrentie, binnen zowel fysieke als virtuele omgevingen. SEP 12 biedt een ongeëvenaarde bescherming en enorme performance. Volgens Symantec's Internet Security Threat Report hebben aanvallers in 2010 meer dan 286 miljoen onderscheidende kwaadaardige programma's ontketend. Dit vormt een uitdaging voor traditionele signature-based security-oplossingen die deze hoeveelheid aanvallen niet aankunnen. Symantec Endpoint Protection 12 en Symantec Endpoint Protection Small Business Edition zijn beschikbaar om deze hoeveelheid complexe aanvallen, die gericht zijn op organisaties van elke omvang, te bestrijden.

Symantec heeft met een aantal bekende testorganisaties samengewerkt om Symantec Endpoint Protection 12 op het gebied van bescherming en prestaties te vergelijken met concurrerende producten. In deze testen zijn producten geëvalueerd binnen zowel virtuele omgevingen, voornamelijk hoog geconsolideerde virtual desktop infrastructure (VDI)-omgevingen, als binnen fysieke omgevingen. Recente testen, uitgevoerd door Dennis Labs, laten zien dat Symantec Endpoint Protection 12 draaiend in een VDI-omgeving zich tegen meer dreigingen verdedigde dan vergelijkbare oplossingen van McAfee en Trend Micro. Daarnaast heeft The Tolly Group de prestaties van deze oplossingen in VDI-omgevingen gemeten en bepaald dat Symantec een on-demand scan in ongeveer de helft van de tijd afrondde met 49 procent minder disk bandbreedte dan oplossingen van McAfee en Trend Micro. Bovendien heeft Symantec Endpoint Protection twintig procent minder disk bandbreedte nodig wanneer een on-access scanning wordt uitgevoerd in vergelijking met Trend Micro's agentless DeepSecurity-oplossing.

In de door AV-Test.org uitgevoerde 'real world' security-testen in fysieke omgevingen beschermde Symantec beter dan vergelijkbare oplossingen van Kaspersky, McAfee, Microsoft, Sophos en Trend Micro. In recente Passmark Software Performance Benchmarks presteerde Symantec Endpoint Protection 12 sneller dan concurrerende oplossingen van Kaspersky, McAfee, Microsoft, Sophos en Trend Micro. Passmark voerde dezelfde evaluatie uit voor Symantec Endpoint Protection Small Business Edition met vergelijkbare oplossingen van ESET, Kaspersky, McAfee en Trend Micro. Ook hier ontving Symantec de hoogste scores.

Symantec Endpoint Protection 12: om een ongeëvenaarde bescherming te bieden tegen het huidige complexe dreigingslandschap maakt Symantec Endpoint Protection 12 gebruik van Insight. Insight is Symantec's prijswinnende community en cloud-gebaseerde reputatietechnologie om nieuwe dreigingen sneller en accurater op te sporen en te blokkeren dan elk ander zakelijk security-product. Symantec Endpoint Protection 12 maakt ook gebruik van Insight om de overhead van virus scanning met 70 procent te reduceren door automatisch door Symantec vertrouwde bestanden met een hoge reputatie te identificeren en te white-listen. Hierdoor wordt een significante scanningsactiviteit van ieder endpoint geëlimineerd. Daarnaast monitort SONAR, 's werelds eerste hybride gedrags-reputatie engine, draaiende applicaties op verdacht gedrag om zero-day en specifiek gerichte aanvallen in real-time te blokkeren. Symantec's intrusion prevention system (IPS)-technologie blokkeert aanvallen op de netwerklaag, nog voordat zij op een computer schade kunnen aanrichten. Samen maken deze technologieën Symantec Endpoint Protection 12 het snelste en meest effectieve zakelijke endpoint security-product op de markt.

Symantec Endpoint Protection 12 is geoptimaliseerd voor prestaties op virtuele systemen en kan automatisch virtuele machines (VM's) identificeren en beheren. Symantec Endpoint Protection 12 integreert ook direct met VMware's security API's om op malware te scannen binnen offline VMware images. Om te voorkomen dat gelijktijdige scans, ook wel 'AV Storms' genoemd, een impact hebben op de prestaties in dichte virtuele omgevingen white-list Symantec Endpoint Protection 12 baseline VM images en deelt scan-resultaten binnen VM's. Hierdoor hoeven identieke bestanden binnen een gehele pool maar één keer te worden gescand. Wanneer dit gecombineerd wordt met het elimineren van het scannen binnen Insight zorgt Symantec Endpoint Protection 12 voor snellere, responsievere host-systemen. Deze ondersteunen op hun beurt weer een grotere dichtheid van virtuele plaatsen, met name voor hoog geconsolideerde VDI-omgevingen.

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition: Symantec Endpoint Protection Small Business Edition maakt gebruik van dezelfde Insight-, SONAR-, en IPS-technologieën om technologieën te bieden voor het detecteren van dreigingen en prestatieverbeteringen voor klanten binnen kleine organisaties. Met gemakkelijk te gebruiken features zoals een installatie-wizard, voorgeconfigureerde beleidsinstellingen en geautomatiseerde notificaties en rapporten, voldoet Symantec Endpoint Protection Small Business Edition aan de behoeften van kleinere organisaties met de snelste, meest effectieve anti-malware mogelijkheden binnen de markt. Kleine organisaties kunnen er op vertrouwen dat hun data veilig is voor cybercriminelen, zodat zij zich kunnen richten op de groei van hun organisatie.

Beveiliging voor organisaties van iedere omvang: Symantec biedt een breed portfolio aan flexibele oplossingen om te voldoen aan de veranderende behoeften van organisaties van iedere omvang. Voor middelgrote tot grote organisaties biedt de security-specialist Symantec Endpoint Protection 12 voor een on-premise implementatie. Symantec biedt ook de Symantec Protection Suite Enterprise Edition. Deze oplossing bevat beveiliging voor berichten en web security samen met backup- en recovery-mogelijkheden. Voor kleinere organisaties biedt Symantec zowel cloud-gebaseerde als on-premise oplossingen met Symantec Endpoint Protection.cloud en Symantec Endpoint Protection Small Business Edition. Zo kunnen klanten met flexibele opties voor implementatie het beste voldoen aan de behoeften van hun organisatie. Er zijn nu drie proefversies beschikbaar:
* Symantec Endpoint Protection 12 Trial

* Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Trial
* Symantec Endpoint Protection.cloud Trial
Schakel over naar Symantec: kleine en middelgrote organisaties die op dit moment gebruik maken van een concurrerend endpoint security-product kunnen in aanmerking komen voor een korting op Symantec Endpoint Protection 12. Symantec-klanten met een lopend onderhoudscontract kunnen zonder extra kosten upgraden naar Symantec Endpoint Protection 12. Symantec Endpoint Protection 12 en Symantec Endpoint Protection Small Business Edition zijn nu te koop via Symantec's wereldwijde netwerk van geautoriseerde resellers, distributeurs en system integrators of direct via Symantec.

Symantec Security Framework: Symantec Endpoint Protection is onderdeel van het Symantec Security Framework. Dit is een portfolio van security-producten en -diensten dat organisaties in staat stelt om opkomende dreigingen te pareren, nieuwe computing modellen te ondersteunen en security management te vereenvoudigen. Symantec's portfolio van security-producten en -diensten stelt organisaties in staat om innovaties, zoals mobiele, cloud en virtuele computing modellen, na te streven. Door relevante, actiegerichte security-intelligentie te bieden en tegelijkertijd security management te vereenvoudigen, kunnen organisaties zowel de efficiëntie als effectiviteit van hun security-houding vergroten.

"Organisaties van iedere omvang lopen het risico op doelgerichte cyberaanvallen die continu toenemen in omvang, bereik en complexiteit. Door onze Insight-technologie samen te voegen met de snelle prestaties van Symantec Endpoint Protection 12 geven wij onze klanten het vertrouwen dat zij altijd beschermd en productief kunnen zijn", zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland.

"Als wereldwijde zakelijke reisorganisatie met meer dan 4.000 workstations en laptops en bijna 1.000 virtuele en fysieke servers, is het ons belangrijkste doel om in het huidige snel groeiende dreigingslandschap onze middelen te beschermen zodat al onze informatie is beschermd. Symantec Endpoint Protection 12 biedt een robuuste, intelligente, schaalbare oplossing die ook een verbeterde prestatie laat zien in de scantijd en het CPU-gebruik in vergelijking met de vorige versie. De geüpdatete GUI-console zorgt ervoor dat de informatie die we nodig hebben op een toegankelijke en logische manier beschikbaar is", zegt Shawn Taylor, Manager of Systems Security, BCD Travel.
Over business solutions van Symantec

Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatie met oplossingen voor endpoint security, messaging security, web security, data protection, identiteit authenticatie en security management.

Over Security Technology and Response

De Security Technology and Response (STAR)-organisatie is een wereldwijd team van beveiligingstechnologen, bedreigingsanalisten en onderzoekers. Zijbieden de onderliggende functies, inhoud en ondersteuning voor alle beveiligingsproducten voor bedrijven en consumenten. Met Response-centra overal ter wereld monitort STAR de schadelijke codeverslagen van meer dan 130 miljoen systemen over het internet. Daarnaast ontvangt het gegevens van 40.000 netwerksensoren in meer dan 200 landen en spoort het meer dan 25.000 kwetsbaarheden op die invloed kunnen hebben op meer dan 55.000 technologieën van meer dan 8.000 verkopers. Het team gebruikt deze kennis voor de ontwikkeling en levering van de meest uitgebreide bescherming ter wereld.

Over Symantec

Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie http://www.symantec.nl.

Volg Symantec op Twitter via http://twitter.com/SymantecNL