Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-07-2011

TROS MAAKT PLANNEN SONGFESTIVAL 2012 BEKEND

Vanmiddag heeft de TROS haar plannen voor het Songfestival 2012 bekendgemaakt. Op het binnenplein bij de TROS ontvouwde TROS-directeur Peter Kuipers op bijzondere wijze de ideeën voor het Songfestival volgend jaar.

Bijgestaan door twee 'stewardessen' onthulde Peter Kuipers een enorme reiskoffer die de komende drie maanden op het binnenplein van de TROS zal staan. De TROS nodigt iedereen, van bekend tot onbekend muzikaal Nederland, uit om zijn/haar inzending te deponeren in de brievenbus van de reiskoffer. Een inzending kan bestaan uit enkel tekst, enkel (blad)muziek, enkel een artiest, een complete audioproductie of een combinatie hiervan.

Op vrijdag 30 september, om 00.00 uur, wordt de koffer afgesloten. In oktober buigt een selectiecommissie zich over de inzendingen en besluiten zij wie er door mogen naar het Nationaal Songfestival 2012.

In november maken we bekend welke 6 à 7 acts doorgaan naar het Nationaal Songfestival. Wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Bakoe, Azerbeidzjan, wordt bepaald tijdens het Nationaal Songfestival in januari 2012.

De (uitgebreide) voorwaarden voor de inzending voor het Songfestival 2012 zijn te vinden op www.songfestival.nl