Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INFOR-Logo-2009-RGB-72dpi-300wx59h

Infor en Golden Gate Capital voltooien overname Lawson Software

Barneveld, 6 juli 2011 - GGC Software Holdings, Inc., een dochteronderneming van Golden Gate Capital, en Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag de voltooiing aan van de overname van Lawson Software, Inc., met ingang van 5 juli 2011, onder de voorwaarden van de fusieovereenkomst die 26 april 2011 zijn bekendgemaakt. Op grond van de voorwaarden van een dergelijke overeenkomst ontvangen aandeelhouders van Lawson (met uitzondering van de aandeelhouders die hun statutaire rechten van goedkeuring onder de Delaware law hebben voltrokken) $11.25 per aandeel in contanten. Dit bedrag - voor elk aandeel dat zij bezaten onmiddellijk voorafgaand aan de fusie - is zonder rente en verminderd met de hiervoor toepasselijke voorheffingen.

Lawson is een wereldwijde leverancier van zakelijke applicatiesoftware, onderhoud en consultancy. De klanten bevinden zich voornamelijk in specifieke diensten, handel en de productie-/distributie-industrie. Lawson coöpereert met SoftBrands, Inc., een dochteronderneming van Golden Gate Capital en Infor. Hierdoor kunnen Lawson/SoftBrands en Infor technologie delen, integreren en samenwerken ten aanzien van het productaanbod via cross-selling, marketing en distributie afspraken.

De Infor- en Lawson-productontwikkelteams zijn al begonnen applicaties te integreren met behulp van Infor ION, een innovatieve interoperabiliteitsarchitectuur.

De eerste producten waar men zich op richt, om later dit jaar uit te brengen, zijn: Lawson S3 en Infor FMS SunSystems Enterprise; Lawson S3 en Infor EAM; en Lawson Human Capital Management en Infor Workforce Management.

"De eerste productvoorbeelden weerspiegelen het potentieel van deze samenwerking en het snelle tempo waarin ontwikkeld wordt", zegt Charles Phillips, CEO van Infor. "Wij zullen onze werkzaamheden voortzetten om diepere functionaliteiten en industrie-specifieke applicaties te kunnen bieden, voornamelijk in belangrijke industrieën, zoals de productie-industrie, gezondheidszorg, distributie en de publieke sector."

Naast Infor en Lawson's aanvullende productportfolio delen de bedrijven een grote pool met gemeenschappelijke klanten waar cross-sell mogelijkheden zijn. Negen procent van Lawson's actieve klanten gebruikt eveneens Infor-producten en 48 procent van Lawson's winstgevende klanten gebruikt ten minste een Infor-applicatie.

Dankzij de combinatie van Lawson S3 en Infor FMS SunSystems Enterprise kunnen organisaties een tweeledige financieel managementstrategie voeren. Lawson S3 kan dan worden ingezet op het hoofdkantoor en grote kantoren terwijl Infor FMS SunSystems Enterprise kan worden gebruikt voor de kleinere bedrijven die wereldwijd verspreid zijn. Een belangrijk voordeel van een flexibel wereldwijd financieel managementsysteem is de ondersteuning van meerdere landen, talen en valuta's. Bovendien kan men afzonderlijk van elkaar upgraden.

De combinatie van Lawson S3 en Infor Enterprise Asset Management kan klanten helpen hun operationele en onderhoudskosten te verminderen. Een voorbeeld van een gemeenschappelijke klant van Infor en Lawson is de stad Greensboro in de Verenigde Staten.

"Infor EAM heeft ons geholpen kostenbesparingen te realiseren door het verbeteren van het onderhoud, dankzij geplande preventieve onderhoudsactiviteiten," zegt Stephen Sherman, GIS Manager, City of Greensboro, N.C. "Door de integratie met ons Lawson S3 Financial Management System kunnen we informatie verder consolideren. Hierdoor kunnen we het senior management sneller voorzien van uitgebreide rapportages."

Tenslotte biedt de combinatie van Infor Workforce Management met Lawson Human Capital Management een systeem om alle werknemers gerelateerde functies te beheren, waaronder: HR, talent management, eLearning, tijd en aanwezigheid en salarisadministratie. De geïntegreerde applicaties kunnen de operationele besluitvormingsmogelijkheden verbeteren en de tijd- en aanwezigheidsregistratie direct meenemen in de salarisadministratie.

Notice Regarding Listing of Lawson Shares
As a result of the closing of the merger, shares of Lawson's common stock were delisted from NASDAQ as of the close of business on July 5, 2011 and will not open for trading on the First North exchange on July 6, 2011. Lawson's stockholders who hold shares registered through Euroclear Sweden as of July 8, 2011, will be paid the equivalent of U.S.$11.25 per share cash merger consideration on or about July 13, 2011.

Over Infor
Infor is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 164 landen helpt hun operations te verbeteren en groei te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/. Over Golden Gate Capital

Golden Gate Capital is een private equity investment firm in San Francisco met ongeveer $9 miljard aan kapitaal in beheer. Golden Gate werkt samen met managementteams van wereldklasse om te investeren in veranderende en groeiende markten. Kijk voor meer informatie op: www.goldengatecap.com.