Rijksvoorlichtingsdienst

Benoeming directeur Voorziening tot samenwerking Politie Nederland

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de heer mr. drs. A. (André) Regtop per 1 augustus 2011 benoemd tot directeur van de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN).

De vtsPN verzorgt de ICT en de centrale inkoop voor de Nederlandse politie. Op 1 mei heeft minister Opstelten de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de vtsPN overgenomen van de korpsbeheerders. De belangrijkste taak van de nieuwe directeur vtsPN is het garanderen van de continuïteit van de informatiesystemen van de politie. Om de continuïteit op de langere termijn te kunnen garanderen, moeten de ICT-infrastructuur en -organisatie worden vernieuwd. Een andere belangrijke taak is het verder op orde brengen van de interne bedrijfsvoering. De directeur vtsPN heeft verder de taak om de vtsPN voor te bereiden op de overgang naar de nationale politie.

De heer Regtop (1955) is op dit moment Hoofddirecteur Centraal Justitieel Incassobureau. De heer Regtop studeerde onder andere rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon zijn loopbaan als wachtmeester bij de Rijkspolitie. Daarna was hij onder andere Hoofd Managementondersteuning en Informatievoor­ziening Arbeidsinspectie. In 1999 stapte hij over naar het Centraal Justitieel Incassobureau. In 2008 werd hij benoemd tot hoofddirecteur van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Noot voor redacties (