Gemeente Oldebroek


Benoeming nieuwe wethouder gemeente Oldebroek

Op woensdagavond 6 juli 2011 heeft de gemeenteraad van Oldebroek de heer A. (Albert) Kok uit Lelystad benoemd als wethouder.

De fractie van ChristenUnie (CU) en de selectiecommissie bogen zich de afgelopen weken over de selectie van een geschikte kandidaat. In de profielschets van de nieuwe wethouder speelde kennis van en ervaring met financieel beleid een belangrijke rol. Dit punt gaf het college B&W in het licht van de aankomende bezuinigingen ook mee als gewichtig selectiecriterium. "De fractie van CU is ervan overtuigd in Kok de optimale kandidaat te hebben gevonden", aldus Ton van Leijen, fractievoorzitter CU.

De heer Kok (59 jaar) is gehuwd en vader van vier kinderen. Hij groeide op in de omgeving van Zwolle. In Lelystad heeft hij 8 jaar ervaring opgedaan als wethouder. Zijn portefeuille bestond uit financiën, doelgroepen (jeugd, ouderen, mensen met een beperking), integratie & emancipatie en subsidies. Voor zijn wethouderschap was hij onder meer werkzaam bij een aantal grote banken, was hij lid van Provinciale Staten en de VNG-commissie Financiën. De heer Kok volgt Gerrit Jan Velhoen op als wethouder.