Gemeente Cranendonck


Adviescommissie van de gemeenteraad over DIC

Op 7 juli aanstaande vindt er een ingelaste adviescommissie van de gemeenteraad plaats over het Duurzaam Industriepark Cranendonck. De vergaderingen van de adviescommissie vinden normaal gesproken plaats in De Smeltkroes. Omdat De Smeltkroes op 7 juli niet beschikbaar is, wijkt de adviescommissie uit naar De Schakel. De vergadering start om 19:30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de adviescommissie van de gemeenteraad bij te wonen.

Op dinsdag 22 maart jl. organiseerde de gemeente Cranendonck een informatieavond over het Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC). Naar aanleiding van de informatieavond en de discussie in de gemeenteraad van 29 maart jl. heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten, om omwille van de zorgvuldigheid, een aantal aspecten nader te verkennen en te onderbouwen voordat de bestemmingsplanprocedure wordt vervolgd. Het gaat hierbij dan onder meer om de externe veiligheid van Kempen Airport, de veiligheid van bedrijven, de controle op naleving van de veiligheidsregels en het toezicht hierop. Tijdens de adviescommissie op 7 juli worden de resultaten van het nadere onderzoek aan de raad voorgelegd en wordt advies gevraagd over de verdere uitwerking van het bestemmingsplan.

Aan het begin van de vergadering van de adviescommissie kunnen inwoners gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken. Zij kunnen zich dan richten tot de commissie om een toelichting of mening te geven of aandacht vragen voor een onderwerp dat zij belangrijk vinden. Iedere inspreker krijgt hiervoor maximaal vijf minuten de tijd. De maximale inspreektijd bedraagt 30 minuten. Aanmelden kan tot zes uren voor het begin van de vergadering bij de griffier via telefoonnummer 0495 - 431134 onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp.