Gemeente Breda

Inloopbijeenkomst geluidsschermen Drie Hoefijzers
Hierbij nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst over de aanleg van geluidsschermen aan de zuidoostkant van het station tussen de Doornboslaan en het viaduct aan de Terheijdenseweg. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 juli a.s. van 18.00 tot 20.00 uur in het Apollo Hotel aan het Stationsplein 14.

Breda is een van de zes spoorse sleutelprojecten in Nederland. Naast de geplande realisatie van Breda Centraal - een nieuw station - vinden er aanpassingen aan de infrastructuur plaats, onder andere gericht op het Het programma bevat onder meer maatregelen om toename van de geluidsbelasting tegen te gaan die het gevolg is van de groei van het treinverkeer. Een essentieel onderdeel van de geluidsmaatregelen is het plaatsen van geluidschermen langs het spoor.

De Gemeente Breda heeft enige tijd geleden een visie ontwikkeld over de stedenbouwkundige kwaliteiten van de spoorzone, en zij heeft het Rijk verzocht om hiermee rekening te houden in het ontwerp van de geluidschermen langs het spoor.

In 2011, 2012 en 2013 wil ProRail de geluidschermen gaan plaatsen, om te beginnen aan de zuidoostkant van het station, in de omgeving waar u woont.

Wij nodigen u dan ook graag uit voor een bijeenkomst over de plannen van ProRail om geluidschermen te plaatsen tussen de Doornboslaan en het viaduct aan de Terheijdenseweg, over een lengte van circa 400 meter.

De overige tracédelen aan de zuidoostkant van het station, ter hoogte van de Brouwmeesterstraat tot en met het viaduct aan de Doornboslaan en het deel ter hoogte van parkeergelegenheid Q-park worden vanaf mei 2012 geplaatst. Ook de geplande geluidschermen aan de Noordoostzijde van het station zullen in 2012 worden gerealiseerd. Schermen aan de Noordwestkant en de Zuidwestkant zullen in 2012/2013 worden geplaatst. Bewoners aan deze zijden zullen wij in volgende bijeenkomsten gaan informeren.

Voor de bouw van het genoemde delen is een vergunning aangevraagd bij de Gemeente Breda. We verwachten in het laatste kwartaal dit jaar te starten met de werkzaamheden van dit eerste schermdeel en het ook voor het eind van het jaar af te ronden.

Tijdens de bijeenkomst zal architectenbureau Koen van Velsen aanwezig zijn, ingenieursbureau Movares, de Gemeente Breda en uiteraard ProRail. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De werkzaamheden vinden mede plaats als onderdeel van Via Breda. Het project Breda Centraal realiseert de bouw van een compleet nieuw station in 2015.

Locatie

Apollo Hotel
Stationsplein 14 Breda
Netherlands
51° 35' 42.0072" N, 4° 46' 52.0824" E
Bekijk op de kaart:Google Maps
U moet Javascript aanzetten om de kaart te kunnen zien. Deel Inloopbijeenkomst geluidsschermen Drie Hoefijzers op Twitter Deel Inloopbijeenkomst geluidsschermen Drie Hoefijzers op Facebook Hyves