Gemeente Leudal


Nieuws

Ontwerp bestemmingsplan intensieve veehouderij Leudal ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Leudal hebben ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan intensieve veehouderij. Door dit bestemmingsplan wijzigt de bestemming of delen van de bestemming van 25 locaties van (voormalige) intensieve veehouderijen.

Ongewenste ontwikkelingen met betrekking tot de intensieve veehouderij, met name binnen 200 meter van de kernen, worden hierdoor voorkomen.

Daarnaast zijn in dit bestemmingsplan, op basis van door de gemeenteraad vastgestelde kaders uit het maatschappelijk debat buitengebied, duurzame locaties benoemd die geschikt kunnen zijn voor de intensieve veehouderij. Deze locaties kunnen mogelijk gebruikt worden om intensieve bedrijven die in een knelsituatie zitten naar toe te verplaatsen.

Dit bestemmingsplan volgt op de genomen voorbereidingsbesluiten voor 96 locaties die op 13 juli 2010 door de gemeenteraad zijn genomen. De gemeente heeft met de ondernemers van deze locaties waarvan de bestemming wijzigt overleg gevoerd. Voor de overige 71 locaties vervallen de voorbereidingsbesluiten. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het bestemmingsplan vast. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 7 juli 2011 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis Leudal.

Bekendmaking(en)

Ontwerpbestemmingsplan "Intensieve veehouderij"

Ter inzage

Ontwerpbestemmingsplan 'Intensieve veehouderijen Leudal'