KNHS

Nog FEI EK Dressuur 2011 kaarten beschikbaar voor dressuurliefhebbers 7 juli 2011
Adelinde Cornelissen - Parzival

ROTTERDAM - De belangstelling voor het FEI EK Dressuur, dat van 17 t/m 21 augustus in Rotterdam plaatsvindt, is groot. Het Nederlandse team is titelverdediger op alle onderdelen, en lijkt in eigen huis voor volle tribunes te zorgen. De finaledag was binnen enkele weken uitverkocht. Wel zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor de overige dagen via www.ekdressuur2011.nl. Dressuurliefhebbers die het gehele evenement, inclusief de finaledag willen meemaken kunnen op dit moment nog wel passe-partouts bestellen.

Het internationale topsportevenement heeft een record aantal inschrijvingen genoteerd met deelnemers uit maar liefst 21 landen. Nederland speelt al jaren een hoofdrol in de internationale dressuur en zal in dit pre-Olympische jaar alles op alles zetten om in eigen huis optimaal te presteren en het succes van voorgaande EKs te evenaren. Het is geweldig om te zien dat iedereen naar Rotterdam komt om deze dressuurruiters en -amazones te zien strijden aldus Tineke Bartels, directeur sportief. We verwachten een uitverkocht stadion als we op donderdag, zaterdag en zondag de medailles bij de winnaars om de hals hangen. En ook het Hippisch Gala op de zaterdagavond wordt een hoogtepunt.

Hoogtepunten van het FEI EK Dressuur
Behalve op de finaledag, zijn er ook op donderdag 18 en zaterdag 20 augustus medailles te winnen. Donderdag wordt de Grand Prix landenwedstrijd verreden, zaterdag de Grand Prix Special en op zondag is de finale met de Grand Prix Freestyle Kür op Muziek. Op de website www.ekdressuur2011.nl is het actuele programma terug te vinden. Op zaterdagavond wordt met het Hippisch Gala een spectaculair showprogramma gepresenteerd.

Het Stroodorp is dé ontmoetingsplaats met entertainment en het gevarieerde aanbod van vele standhouders. Bestuurslid en TV-kok Herman den Blijker heeft de restaurants en overige horeca onder zijn hoede. Door de fraaie locatie in het Kralingse Bos, de vele side-events zoals clinics, shows en een uitgebreid Stroodorp én grote kans op Nederlandse medailles wordt het FEI EK Dressuur tot één van de meest aantrekkelijke topsportevenementen van deze zomer.

Over het FEI EK Dressuur 2011
De Europese Kampioenschappen zullen de beste Europese dressuurcombinaties naar Rotterdam brengen. Ook is het evenement een platform voor de dressuurwereld om de paardensport breed onder de aandacht van de samenleving te krijgen. Dat gebeurt via clinics, workshops, side events, etc. die voor en tijdens de kampioenschappen zullen plaatsvinden. Het evenement komt tot stand door samenwerking van de KNHS, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het CHIO Rotterdam met steun van de hoofdsponsor Rabobank.

FEI EK Dressuur 2011 Rotterdam van 17 t/m 21 augustus 2011