Gemeente Halderberge


Startende ondernemers

Beginnende en zittende ondernemers in Halderberge hebben meerdere mogelijkheden om zich te laten adviseren. Afhankelijk van de aard van de vraag, zijn er drie `ingangen' die zij kunnen kiezen binnen de gemeente. Bovendien kunnen zij vanaf 1 juli 2011 terecht bij het Service Centrum Starters en Ondernemers (SOM) in Moerdijk.

De bedrijfscontactfunctionaris vormt de schakel tussen ondernemers en de gemeente. Wie algemene vragen heeft over het starten of vestigen van een bedrijf, kan telefonisch of per mail een vraag stellen of een afspraak maken met mevrouw J.C. Besters-Schaven, telefoonnummer (0165) 390760, e-mail: j.besters@halderberge.nl

De afdeling Samenleving - loket Wegwijs - voert de regeling Bijstandsbesluit zelfstandigen (Bbz) uit. Deze regeling is bedoeld voor een aantal specifieke doelgroepen, te weten:

* gevestigde bedrijven/zelfstandigen met tijdelijke financiële problemen;

* personen met een werkloosheidsuitkering die zich als zelfstandigen willen vestigen (starters);

* zelfstandigen van 55 jaar of ouder met een ontoereikend inkomen;
* zelfstandigen die op korte termijn (uiterlijk binnen 12 maanden) hun bedrijf beëindigen;

* zelfstandigen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn en een WAZ-uitkering hebben aangevraagd.

* belanghebbenden met een WWB-uitkering die zich willen voorbereiden op het zelfstandig ondernemerschap, gedurende maximaal 12 maanden.

Loket Wegwijs is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0165) 390790 op de volgende tijden:

* maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur;
* vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur;

* maandagavond van 17.30 uur tot 19.00 uur. Bezoekers vinden loket Wegwijs in de centrale hal van het gemeentehuis.

Voor informatie over bestemmingsplannen en vergunningen in het kader van de WABO (omgevingsvergunning) kunt u terecht bij het Serviceloket afdeling REZ in het gemeentehuis. Het loket is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer: (0165) 390500 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Service Centrum Starters en Ondernemers (SOM) in Moerdijk

Per 1 juli 2011 kunnen (startende) ondernemers uit Halderberge via loket Wegwijs of via de bedrijfscontactfunctionaris, doorverwezen worden voor advies naar het SOM. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het SOM, maar dan betaalt u per adviesgesprek een eigen bijdrage van EUR 50,-.

De gemeente Moerdijk is 1 februari 2011 gestart met het Service Centrum Starters en Ondernemers (SOM). BrainZ verzorgt voor het SOM de begeleiding voor starters. Brainz werkt voor geheel West-Brabant en geeft advies aan startende of gevestigde ondernemers over allerlei aspecten van het ondernemerschap, bijv. ook over het aanvragen van een microkrediet.

Om een afspraak te maken bij het SOM kunt u telefonisch terecht bij de heer H. Ras van BrainZ op telefoonnummer: 06 54373106. De gesprekken zijn op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en vrijdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur. De locatie kan zowel het gemeentehuis in Moerdijk zijn als het gemeentehuis in Oudenbosch.

Overige informatie (startende) ondernemers

De Kamer van Koophandel organiseert met partners als bijv. de Belastingdienst diverse seminars, workshops en andere bijeenkomsten voor startende ondernemers. De website van de Kamer van Koophandel biedt informatie over het maken van een ondernemersplan, wet- en regelgeving en andere voor starters belangrijke informatie.

Op de website 'Eigenbaas' wordt onder andere verwezen naar de MF-ondernemerspunten en biedt u informatie over het starten van een eigen bedrijf en de mogelijkheden voor coaching en microkrediet. Een ander digitaal kanaal is de website 'Antwoord voor bedrijven' hier kunt u informatie opzoeken over wet- en regelgeving en specifieke vragen doorsturen.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met:

* mevrouw J.C. Besters-Schaven, telefoonnummer (0165) 390760, e-mail: j.besters@halderberge.nl

* Loket Wegwijs, telefoonnummer (0165) 390790
* Serviceloket afdeling REZ, telefoonnummer (0165) 390500
* SOM/Brainz, de heer H. Ras, telefoonnummer 06 54373106.