Gemeente Zijpe


Het Marne College op maatschappelijke stage

Op woensdag 6 juli jl. hebben zoân 170 leerlingen van het Marne College uit Bolsward het strand tussen Petten, Callantsoog en Julianadorp schoongemaakt. Zij hebben dit gedaan in het kader van hun maatschappelijke stage. Op deze wijze wordt ervaring opgedaan, aangezien de maatschappelijke stage wettelijk verplicht wordt met ingang van het schooljaar 2011-2012.

De leerlingen werden ontvangen door wethouder Piet Marees van de gemeente Zijpe en wethouder Kees Visser van de gemeente Den Helder. Beide wethouders benadrukten het belang van een maatschappelijke stage. Ook waren zij zeer verheugd, dat de leerlingen onze stranden hadden uitgezocht om te ontdoen van zwerfafval. Met deze woorden werd aftrap gegeven. Het vertrekpunt was het strand van Callantsoog. Een deel van de leerlingen ging aan het werk richting Petten en een ander deel vertrok richting Julianadorp.

Uiteraard hadden de gemeenten gezorgd voor hulpmiddelen en de afvoer van het opgehaalde zwerfafval. Kortom; een nuttige dag onder mooie weersomstandigheden. Met dank aan de leerlingen van het Marne College.