Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 07-07-2011

Hennepkwekerij aangetroffen; man aangehouden

VIANEN Agenten rolden dinsdag 28 juni een aangetroffen hennepkwekerij op.

In de woning, gelegen aan de Buizerdlaan, werd op de eerste verdieping in een slaapkamer een volledig ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om 121 hennepplanten. Een medewerker van de energiemaatschappij constateerde dat er aan de elektriciteitsmeter veranderingen waren aangebracht en dat sprake was van diefstal stroom.

De hennepplanten werden geruimd en vernietigd. Alle andere goederen, die met de kwekerij te maken hadden, werden in beslag genomen. Uit onderzoek bleek verder dat er mogelijk sprake was van eerdere oogsten. Tegen de 36-jarige huurder en eigenaar van de hennepkwekerij is proces-verbaal voor de Opiumwet opgemaakt.

Gewonden bij aanrijding

HOUTEN Bij een aanrijding tussen twee autos raakten op woensdagmiddag 6 juli beide bestuurders gewond.

Rond 12.30 uur reed een 80-jarige automobilist uit Houten over de Rondweg en sloeg ter hoogte van de kruising met de Binnenweg linksaf. Daarbij zag hij een hem over de Rondweg tegemoetkomende 30-jarige automobilist uit Utrecht over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De Utrechter liep letsel aan zijn nek en de Houtenaar aan zijn borst op. Beiden werden per ambulance naar respectievelijk het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en het UMC in Utrecht gebracht. Beide autos raakten total loss.