Politie Drenthe

Donderdag 7 juli 2011

Provincie Drenthe, 07-07-2011

Hennepkwekerij aangetroffen in loods

EMMEN Woensdagmiddag heeft de politie in een loods aan de Bokslootdwarsweg een grote hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 6000 planten. De politie deed de inval nadat er informatie was binnengekomen over de kwekerij. Er zijn geen verdachten aangehouden. In de loods werd niemand aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Samen met medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg en AREA is de boel ontmanteld en vernietigd. De politie doet nader onderzoek naar de verdachten in deze zaak.

Winkeldieven opgepakt

EMMEN Woensdagmorgen heeft de politie drie meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Ze zijn 13, 14, en 17 jaar en komen respectievelijk uit Borger, Witteveen en Emmen. Ze werden in een supermarkt aan de Weerdingerstraat betrapt bij de diefstal van snoep en blikjes drinken. De politie maakt een proces-verbaal op en de drie krijgen een toegangsverbod voor deze winkel gedurende een jaar.

Politie houdt verdachte fietsdiefstal op heterdaad aan

BEILEN Woensdagmiddag heeft de politie op het Stationsplein een 44-jarige man uit Beilen aangehouden nadat ze zagen dat hij een fiets wegnam. Hij had een tas bij zich met drie flessen drank, die eerder gestolen bleken bij een slijterij in Beilen. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Politie onderzoekt diefstal auto

COEVORDEN Donderdagmorgen is aan de Monierweg een groene Daihatsu Charade gestolen, met het kenteken JZ-GL-29.

HOOGHALEN Woensdagnacht is aan de Asserweg een witte VW Transporter gestolen met het kenteken 58-BT-KL. De politie onderzoekt deze diefstal.

Auto tegen boom

KLAZIENAVEEN NOORD Woensdagmiddag is een 26-jarige man uit Bargercompascuum gewond geraakt bij een ongeval op het Scholtenskanaal Oostzijde. De man reed daar met zijn auto en is door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Hij is met nekklachten vervoerd naar het Scheoperziekenhuis.