Gemeente Soest

Boomhut aan de Wielewaal komt!

7 juli 2011

Er komt een boomhut aan de Wielewaal in Soest en nog wel dit jaar. Daarover hebben stichting Boomhut de Wielewaal en wethouder van Berkel afgelopen woensdag overeenstemming bereikt. Met het plaatsen van een nieuwe boom op de bestaande speelplek is er een locatie gevonden waar alle betrokkenen tevreden over kunnen zijn. En met dit resultaat kunnen alle kinderen uit de buurt binnen niet al te lange tijd veel plezier gaan beleven aan de boomhut.

Stichting Boomhut de Wielewaal wilde graag met gesponsord geld een boomhut plaatsen in een groenstrook van de gemeente. Buurtbewoners van deze groenstrook vreesden echter overlast en voelden weinig voor een extra speelplek naast de al bestaande speelplek aan de Wielewaal.

Tijdens een bewonersavond eind juni in het gemeentehuis zijn de mogelijkheden om een boomhut te plaatsen met stichting Boomhut de Wielewaal en buurtbewoners besproken. Toen bleek dat er wel een breed draagvlak was voor plaatsing van de boomhut op de bestaande speelplek.

Deze locatie had de stichting zelf ook al een tijdje in beeld, alleen stond er geen boom op deze speelplek. Het sponsorgeld dat stichting Boomhut de Wielewaal hadden opgehaald was bovendien bedoeld om een boomhut te financieren. Daarom hebben de stichting en wethouder van Berkel gisteren met elkaar afgesproken dat de gemeente zelf zorgt voor een nieuwe boom op de bestaande speelplek. Om deze nieuwe boom kan dan vervolgens de boomhut geplaatst worden.

De stichting heeft de sponsoren weten over te halen om met dit nieuwe voorstel op de bestaande speelplek mee te blijven doen. Hierdoor kan de boomhut er uiteindelijk toch komen wat voor alle kinderen in de buurt veel spelplezier zal gaan betekenen.

Stichting Boomhut de Wielewaal en de gemeente hebben afgesproken dat de boomhut in oktober/november van dit jaar wordt geplaatst. Wethouder Van Berkel: "Ik ben ontzettend blij met dit resultaat. Ik heb bewondering voor de stichting Boomhut dat zij zich twee jaar lang hebben ingezet om deze boomhut te realiseren. Ik ben ook heel erg content met het feit dat er een locatie is gevonden waar alle buurtbewoners zich in kunnen vinden."