Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 07-07-2011

BOB, maar toch niet echt

MAARSSEN De BOB bleek in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli toch niet echt de BOB te zijn.

Rond 01.55 uur zagen agenten een auto met vier inzittenden over de Kaatsbaan rijden. Zij gaven de bestuurder, een 22-jarige man uit Velden, een stopteken. Uit de auto kwam een sterke alcohollucht en de agenten zagen dat de bestuurder bloeddoorlopen ogen had. De andere inzittenden riepen dat de bestuurder de BOB was en niet gedronken had. De agenten lieten de Veldenaar blazen, waaruit bleek dat hij niet voor BOB door kon gaan. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 450 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Te hard

MAARSSEN De bestuurder van een bestelbus trok zich op woensdagochtend 6 juli niets aan van de maximumsnelheid van 100 km/u.

Rond 11.05 uur surveilleerde een motoragent op de Rijksweg A2. Hij zag dat een bestuurder van een bestelbus continu over de eerste rijstrook reed en en met een groot snelheidsverschil het overige verkeer inhaalde. De agent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Maarssen op een gemiddelde snelheid van 173 km/u. De bestuurder, een 29-jarige man uit Utrecht, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Verdacht

MIJDRECHT Agenten hielden in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli twee mannen onder verdachte omstandigheden aan.

Rond 01.35 uur zag een agent twee mannen over de Anselmusstraat lopen. Hij zag dat zij een blokje door de wijk maakten en weer op de Anselmusstraat uitkwamen. Hij vertrouwde het niet en controleerde de twee, een 22-jarige man uit Mijdrecht en een 25-jarige man uit Polen. Bij de controle bleek dat zij een rugzak bij zich hadden met daarin inbrekersgereedschap. De agent hield hen aan en de verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Bijna vijfhonderd automobilisten reden op woensdag 6 juli te hard.

De politie controleerde van 15.40 uur tot 21.40 uur op de Zuilense Ring. De snelheid van 7369 voertuigen werd gecontroleerd, 464 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 100 km/u. De topper reed 164 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.