Politie Groningen

Donderdag 7 juli 2011

Provincie Groningen, 07-07-2011

Drie gewonden bij verkeersongeval

BAFLO Bij een verkeersongeval op de kruising Eenrumerweg met de Provincialeweg N363 in Baflo zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 42-jarige man uit de gemeente Winsum verleende met zijn auto en aanhangwagen geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Uithuizen. Door de aanrijding kantelde de auto van de Winsumer. De Uithuizer bestuurster raakte door de klap gewond. Ook twee passagiers, een 18-jarige vrouw uit Uithuizen en een 10-jarige jongetje, raakten gewond. Alle drie werden voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Alleen de 18-jarige vrouw moest nog een nacht in het ziekenhuis blijven. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Beide voertuigen werden afgesleept.

Auto tegen boom door lekke band

DEN HAM Bij een verkeersongeval op de Sietse Veldstraweg in Den Ham is woensdagmiddag een 39-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer raakte de controle over het stuur kwijt door een lekke band. Hij botste vervolgens tegen een boom. De man werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Stadjer aangehouden voor zware mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagochtend op de Chopinlaan in Groningen een 71-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 50-jarige vrouw heeft mishandeld. De Stadjer werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht dezelfde dag het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer liep verwondingen in het gezicht en kneuzingen op ten gevolge van de mishandeling. Zij doet aangifte.

Koperdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op een terrein aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen een 43-jarige koperdief aangehouden. De politie kreeg een melding dat er waarschijnlijk een onbekende persoon op het terrein op zoek was naar koper. Omdat op het terrein ook al eerder goederen zijn weggenomen, ging de politie met diverse personen naar de melding. Na een zoektocht vonden agenten de 43-jarige verdachte uit Groningen. Hij had zich verschanst in de bosjes en was in het bezit van een tas met diverse koperen goederen. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

Vrachtwagen gekanteld

FARMSUM Een 26-jarige vrachtwagenchauffeur heeft woensdagavond korte tijd bekneld gezeten in zijn vrachtauto. De man uit Winschoten had op een bedrijfsterrein aan de Oosterwierum in Farmsum een tank op zijn oplader gezet. Toen hij weg wilde rijden met zijn
vrachtwagencombinatie, bleek dat een kabel waarmee de tank was geplaatst vermoedelijk niet losgekoppeld was. Hierdoor trok het geheel naar een kant en kantelde het geheel. De Winschoter kwam met zijn been knel te zitten en moest door de brandweer uit zijn cabine worden gehaald. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek niet gewond. De politie maakt een registratie en geeft het incident door aan de arbeidsinspectie.

Politie houdt inbrekers aan

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht aan de Marwixkade in Groningen twee inbrekers aangehouden. Getuigen belden de politie en vertelden dat twee mannen aan ramen en deuren zaten te voelen. Toen agenten de mannen uit Groningen aanspraken, bleek dat ze tassen bij zich hadden met gestolen goederen. In de omgeving stond een raam open en vermoedelijk waren de spullen daar weggehaald. De twee mannen van 21 en 31 jaar zijn ingesloten voor verhoor.

Containerbrand na poging koperdiefstal

WINSCHOTEN De politie doet onderzoek naar een poging koperdiefstal op een bedrijfsterrein aan de Zuiderveen in Winschoten. Agenten werden naar het terrein gestuurd omdat een afvalcontainer in brand stond. In de container zat een hoeveelheid koper. Waarschijnlijk is de brand ontstaan toen koperdieven met een flex probeerden de container te openen. De dieven wisten te ontkomen. Het is niet bekend of er koper is weggenomen. Wel vonden agenten sporen die interessant zijn voor vervolgonderzoek.

Politie onderzoekt straatroof

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof die woensdagnacht heeft plaatsgevonden op het Heerdenpad in Groningen. Een 19-jarige vrouw fietste rond 4.00 uur in de richting van Beijum toen plotseling een onbekende man voor haar op het pad sprong. De man liet een voorwerp zien dat op een vuurwapen leek. Hierna gaf de Groningse een aantal goederen af, waaronder een mobiele telefoon. De verdachte sommeerde de vrouw vervolgens door te fietsen. Hij ging er zelf vandoor in de richting van de Korreweg.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 6 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Boer, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1231, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1091, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Visvliet, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 659, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1710, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.