Politie Gelderland-Midden

Man beledigt agenten en verzet zich bij aanhouding
Publicatiedatum: 7-7-2011 10:41:44

ARNHEM - Een 35-jarige man uit Doetinchem is woensdagmiddag 6 juli in het Arnhemse Lauwersgrachtpark aangehouden nadat hij geen identiteitsbewijs kon tonen, agenten had beledigd en zich verzette tegen zijn aanhouding.

Surveillerende agenten zagen op een bankje in het park een tweetal boodschappentassen en een mobiele telefoon liggen. Een eind verderop stonden twee vrouwen en de 35-jarige man, die lieten weten niet de eigenaar van de spullen te zijn. Daarop pakte een van de agenten de telefoon op om de rechtmatige eigenaar te achterhalen. Vervolgens stapte de man op de agent af en probeerde hij de telefoon uit diens handen trekken. Toen de man geen identiteitsbewijs kon tonen, wilden de agenten hem aanhouden. Daarop begon hij de agenten te beledigen en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De Doetinchemmer werd overmeesterd en meegenomen naar het politiebureau. Na zijn verhoor werd de man weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van Justitie.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011079038-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---