FNV KIEM

FNV KIEM wil opheffing bevriezing Thuiskopieregeling

donderdag 07 juli 2011

FNV KIEM wil dat de bevriezing van het Thuiskopiestelsel per onmiddellijk wordt opgeheven en dat er weer een heffing geldt voor onder andere mp3 en mp4-spelers.

Kunstenaars lopen inkomsten mis
De inkomsten van deze regeling is voor de makers en uitvoerend kunstenaars een van de inkomensbestanddelen. Door de bevriezing hiervan lopen zij jaarlijks zo'n 20-25 miljoen euro mis. En dit bedrag groeit. Daarnaast is uit een recent arrest gebleken dat de Thuiskopieregeling in strijd is met het Europees recht.

Opheffing bevriezing Thuiskopieregeling
NORMA, waar FNV KIEM in het bestuur zit, heeft een procedure aangespannen om de bevriezing op te heffen. In afwachting hiervan roept FNV KIEM staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie op om de bevriezing per direct op te heffen en de plannen om het Thuiskopiestelsel in zijn geheel af te schaffen ongedaan te maken.

FNV KIEM wijst al lang op de vele juridische en maatschappelijke ongemakken in Nederland, die het de creatieve makers niet makkelijk maken om verantwoord cultureel te ondernemen. Op 31 mei jl. heeft FNV KIEM in een brief aan de staatssecretaris hierover haar zorgen geuit.

Brief aan staatssecretaris Teeven - 5 juli 2011 Brief aan staatssecretaris Zijlstra - 31 mei 2011 Blog FNV KIEM-bestuurder Caspar de Kiefte

Zie het origineel