Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Sloop Mariënpark vordert

7 juli 2011 - De sloopwerkzaamheden in Mariënpark hebben een lichte vertraging opgelopen. Eind vorig jaar is eerst het voormalige klooster gesloopt. Daarna kwamen de aanleunwoningen aan de Prins Bernhardlaan aan de beurt. Deze sloopwerkzaamheden zijn onlangs afgerond. Bij het egaliseren van het terrein deed zich een complicatie voor die voor enige vertraging zorgde. Vidomes constateerde dat de aangevoerde grond, waarmee het terrein zou worden bedekt, vervuild was. Inmiddels heeft Vidomes schone grond gevonden om te gebruiken. Deze grond wordt in etappes aangevoerd. De eerste ladingen zijn al op het terrein gestort. De sloper strijkt de aarde regelmatig glad. Zodra er voldoende grond ligt en het terrein geëgaliseerd is, wordt er gras ingezaaid. De hekken blijven dan nog even om het terrein staan zodat het gras de kans krijgt zich te ontwikkelen.
Het atriumgebouw van Mariënpark is inmiddels weer gewoon bereikbaar via de Beethovenlaan.

Hoofdgebouw
De huidige sloopwerkzaamheden concentreren zich rond het hoofdgebouw van Mariënpark. Het ketelhuis, dat tegen het hoofdgebouw stond, is verwijderd. In het hoofdgebouw is de sloper al enige tijd bezig met het verwijderen van asbest bij de kozijnen. De betreffende kozijnen worden gelijk verwijderd. Deze werkzaamheden zijn bijna afgerond. Daarna begint de sloop van het hoofdgebouw. De afvoer van het puin van het hoofdgebouw gaat rechtstreeks via de J.S. Bachlaan. De lege vrachtwagens rijden via de Prins Bernhardlaan het terrein op. De kelders van het gebouw blijven voorlopig liggen. Vlak voor de start van de nieuwbouw worden ze verwijderd.

Volgens de planning is de sloop van het hoofdgebouw van Mariënpark in de tweede helft van september volledig afgerond. Ook dit terrein wordt geëgaliseerd en ingezaaid met gras.