Gemeente Smallingerland



Winkels bereikbaar: Drift afgesloten vanaf 22-8

In verband met de bouwactiviteit van het project Raadhuisplein zijn er ingrijpende verkeersmaatregelen nodig. De gemeente wil tussen het parkeerterrein van het tijdelijke winkelcentrum en het parkeerterrein ten noorden van de woningen aan de Meent, De Drift afsluiten voor alle verkeer behalve fietsers en bromfietsers. Dat begint meteen na de bouwvak, op 22 augustus 2011 en duurt uiterlijk eind 2014. De exacte einddatum hangt af van de bouwlogistieke planning. Ook wordt er eenrichtingsverkeer ingesteld op de route langs de westzijde van het Raadhuisplein en de Kerkstraat richting Drift, van 29 augustus 2011 tot eind 2013.
Het verkeersbesluit dat hiervoor genomen moet worden, ligt ter inzage tot en met 19 augustus a.s. Klik voor de bekendmaking hier.

Na de bouwvak wordt aan beide zijden van het project begonnen met bouwrijp maken. Aan de Driftzijde moet in twee fasen het riool in de Drift aangesloten worden. Aan de Raadhuispleinzijde moet het plein opgeruimd worden en worden de riolering en andere nutsvoorzieningen verwijderd. De planning van deze werkzaamheden is afgestemd tussen gemeente, ontwikkelaar en aannemer. Parallel aan de werkzaamheden in opdracht van de gemeente rondt de aannemer in opdracht van de ontwikkelaar de saneringen en de sloop af, zodat in week 40 alle percelen bouwrijp zijn en de juridische leveringen kunnen plaatsvinden. In week 41 kan dan begonnen worden met de opbouwende werkzaamheden.

De gemeente heeft al overleg met Ha&Ie en de ondernemers van De Kaden, het Raadhuisplein en de Drift. Er zijn twee bijeenkomsten voor ondernemers uit de directe omgeving van het project gepland. Voor bewoners en andere geĂŻnteresseerden is er op 19 juli een algemene inloopbijeenkomst over de werkzaamheden tot aan de start van de bouw (dus vanaf de bouwvak tot aan het moment van het begin van de eerste opbouwende werkzaamheden). Deze bijeenkomst vindt plaats in de hal van het gemeentehuis van 17.00 tot 19.30 uur. In september volgt meer informatie over de werkzaamheden tijdens de bouw.