Politie Hollands Midden

Leiden - Brom- en snorfietscontrole

Leiden, 07-07-2011 o Op woensdag 6 juli tussen 07.30 uur en 13.30 uur heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden samen met de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Lammenschansweg. Er zijn in totaal 50 brom- en snorfietsen gecontroleerd en er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven.

Motorrijders van de politie haalden de brom- en snorfietsen van de weg en brachten hen naar de controlelocatie. De politie controleerde vervolgens of de brom- of snorfiets niet was opgevoerd, of de papieren in orde waren en of de spiegels goed waren. Daarna controleerde de RDW het voertuig op technische aspecten als de reflectie en speling op de achterwielophanging.

Hieronder het overzicht van hoeveel bekeuringen er voor welke overtreding zijn geschreven:

- 6x opgevoerde snor- of bromfiets. - 3x speling balhoofd. - 3x ontbreken spiegels. - 2x rijden zonder rijbewijs. - 1x ontbreken van een claxon. - 1x niet dragen van helm. - 1x onvoldoende bandenprofilering. - 1x speling achterwielophanging. - 1x niet tonen van rijbewijs. - 1x verlopen rijbewijs (al ruim 10 jaar verlopen). - 1x geen kentekenplaat aanwezig. - 1x geen verzekering. - 1x ontbreken retroreflectie.

Daarnaast ontdekte de RDW dat twee snorfietsen van diefstal afkomstig waren. Beide bestuurders zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De snorfietsen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor weer heengezonden. Het verdere onderzoek loopt nog.