Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 07-07-2011

Automobilist rijdt fietsster aan

SOEST - Op woensdag 6 juli vond op de Beukenlaan, ter hoogte van de Beetzlaan, een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster. Laatstgenoemde raakte licht gewond.

Rond 17.35 uur reed een 18-jarige inwoner van Soest over de Beukenlaan, waarbij hij schrok van een van rechts naderende auto. Hij week uit naar links en raakte de verkeersheuvel in het midden van de weg. Tengevolge van die aanrijding schoot de auto het fietspad op waar een 52-jarige fietsster stond te wachten om over te steken.

Zij werd geraakt door de auto en klapte met haar fiets tegen de voorruit van de auto. Wonderwel bleef het letsel van de vrouw beperkt tot een snijwond in haar hand en een kneuzing aan haar been.

Het ambulancepersoneel behandelde de vrouw ter plaatse en zij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding voor mogelijke fietsdiefstal

SOEST De politie heeft woensdagavond een 49-jarige Soester aangehouden die vermoedelijk een fiets had gestolen. Tijdens het vervoer naar het politiebureau beledigde hij de agenten.

Surveillerende agenten zagen de man, rond 22.25 uur, rijden op de Koningsweg. Hij vervoerde in zijn voertuig een afgesloten grijze herenfiets en verklaarde dat hij deze gevonden had. De agenten geloofden dit verhaal niet en besloten de man aan te houden. Kennelijk viel dit niet in goede aarde want op weg naar het bureau en tijdens zijn verblijf op het bureau bleef hij de agenten beledigen en uitschelden.

De verdachte werd ingesloten. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets en maakt proces-verbaal op tegen de Soester.

Brand in woning

SOEST- Op donderdag ontstond brand in een woning. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Omstreeks 03.20 uur kregen politie en brandweer de melding van een brand in woning aan de Bosstraat. De hulpdiensten gingen snel ter plaatse. Een deel van de rietenkap van de woning stond in brand en de brandweer bluste de brand. Er raakte gelukkig niemand gewond. Er kon niet worden voorkomen dat een deel van het dak vernield werd door het vuur.

Op basis van het eerste sporenonderzoek gaat de politie uit van brandstichting. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.