Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 07-07-2011

Openbare schennis met opvallend signalement

UTRECHT Op woensdagmiddag pleegde een man met een opvallend signalement schennis. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 16.55 uur kreeg de politie een melding dat een man met zijn geslachtsdeel aan het spelen was op de Vechtdijk. Agenten gingen direct ter plaatse en zochten in de omgeving, maar troffen hem niet meer aan. De man had een opvallend signalement. Het is een blanke man van ongeveer vijftig jaar, gekleed in een roze BH en een zwart korset.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Heling

UTRECHT Een man werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed.

Op de Gloriantdreef zagen agenten omstreeks 03.10 uur een man op een fiets rijden met een geopend slot, zonder dat er een sleutel in zat. Ze besloten de fiets te controleren en deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd direct aangehouden. De man is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto in de brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 03.15 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op de Nedereindseplas. Hierbij waren twee mannen weggelopen. Agenten gingen direct ter plaatse, maar zij troffen hen niet meer aan. De brandweer heeft de brand geblust. Gezien de aangetroffen sporen en een getuigenverklaring, gaat de politie uit van brandstichting. Ook bleek uit onderzoek dat de auto van diefstal afkomstig was.

Signalement:

Twee blanke mannen van ongeveer 20-25 jaar oud en rond de 1.80 meter lang. Eén van hen droeg een witte pet en de ander een donkerkleurig T-shirt.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Babbeltruc

UTRECHT- Een man werd op woensdagmiddag bestolen door middel van een babbeltruc. De politie is op zoek naar getuigen.

Op de Rijnlaan werd omstreeks 12.15 uur een 71-jarige man uit Utrecht aangesproken door een man, die vroeg of hij geld kon wisselen. Het slachtoffer deed dit en ging vervolgens naar huis. Bij thuiskomst bleek dat er geld uit zijn portemonnee was verdwenen.

Signalement:


- licht getinte man


- ongeveer 30 jaar


- 1.70 1.75 meter


- normaal postuur


- donker krullend haar


- verzorgd uiterlijk


- beige bewerkte blouse en beige broek

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Babbeltruc

VLEUTEN Een vrouw werd op woensdagmiddag het slachtoffer van een babbeltruc, haar tas werd weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op de Hindersteinlaan stopte een vrouw rond 12.30 uur haar handtas in de fietstas aan haar fiets. Vervolgens werd zij aangesproken door een man die in het Engels de weg vroeg. De vrouw wees hem de weg en de man vertrok weer. Zij stapte daarna op haar fiets en reed via de Dorpsstraat richting Haarzuilens. Op het moment dat de vrouw op het Haarpad fietste liep de man opnieuw achter haar. Hij vroeg haar om de route die hij had gevraagd, op te schrijven. De vrouw deed dit, de man bedankte haar en hij vertrok vervolgens in de richting van Vleuten. Even later kwam zij erachter dat de man haar tas had weggenomen.

Signalement:


- blanke man


- 55-60 jaar


- 1.75-1.80 meter


- gezet postuur


- bol gezicht


- grijs kort haar


- zakelijk gekleed, blauw overhemd met lange mouwen, nette donkere broek en donkere schoenen

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldiefstal met geweld

UTRECHT- Een agressieve winkeldief werd op woensdagmiddag aangehouden.

Rond 10.10 uur kreeg de politie een melding dat beveiligers van een winkel aan het Gildenkwartier vechten waren met een winkeldief. De man werd bij het verlaten van de winkel aangesproken door de beveiliging, omdat hij al een winkelontzegging had. De man moest met de beveiliging meelopen, maar hij werd hierbij recalcitrant. Uiteindelijk begon de dief de beveiliger zelfs te slaan met een voorwerp, waardoor de beveiliger gewond raakte aan zijn been. Agenten namen de winkeldief mee naar het bureau. De 36-jarige man uit Utrecht is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

UTRECHT Een man werd op woensdagochtend aangehouden, omdat hij passanten had bedreigd met een bijl.

De politie kreeg rond 10.45 uur een melding van een man die met een bijl op de Hopakker zou lopen. Hierbij zou hij bedreigingen uiten. Agenten gingen ter plaatse en aan de hand van het opgegeven signalement troffen zij hem aan. De man bekende dat hij het had gedaan. De 41-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor bedreiging en de Wet Wapens en Munitie. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendief aanhouden

UTRECHT Een man werd op woensdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat een man op Terschelling een op slot staande fiets naar een woning sleepte. Agenten gingen ter plaatse en belden aan bij de woning. Hij wilde niet open doen, dus waren de agenten genoodzaakt om de deur te forceren. In de woning lagen overal fietsonderdelen. De 45-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.