Politie Flevoland

Recherche zoekt getuigen van vechtpartij

Almere, 07-07-2011 o De recherche van Almere Haven zoekt mensen die getuige zijn geweest van een fikse vechtpartij op zaterdag 2 juli rond 19.15 uur in Almere Haven, in de parkeergarage op de Brink, bij de Albert Heijn. Twee 28-jarige mannen raakten zwaargewond nadat zij door een groep werden aangevallen en rondom klappen en schoppen kregen.

Zaterdag 2 juli rond 19.15 uur kreeg een 27-jarige Almeerder in de parkeergarage ruzie met zijn vriendin. De Almeerder was zo agressief dat hij een passerende 28-jarige Poolse man zonder enige aanleiding aanviel. Nadat hij de Poolse man had geslagen en geschopt rende hij naar horecazaak Kleine Haven waar hij vermoedelijk enkele bekenden optrommelde die met de amokmaker terugrenden naar de parkeergarage. Daar werd de Poolse man door tenminste acht aanvallers geslagen en geschopt. Een 28-jarige Almeerder die de vechtpartij zag, probeerde de Poolse man te beschermen maar werd eveneens slachtoffer van grof geweld. Ook hij moest het bezuren en moest klappen en schoppen incasseren. Omstanders belden 1-1-2 alarm waarna meerdere politie-eenheden ter plaatse gingen. Eén van de aanvallers, een 23-jarige Almeerder, werd ter plekke door agenten aangehouden op aanwijzen van getuigen. Beide slachtoffers moesten voor behandeling naar een ziekenhuis. De Poolse man liep een gebroken vinger op en meerdere zware kneuzingen. Bij de gewonde Almeerder werden meerdere kneuzingen en een zware hersenschudding geconstateerd.

De recherche van basiseenheid Almere Haven spoorde woensdagmiddag de 27-jarige Almeerder die ruzie met zijn vriendin had op. De verdachte, welke als militair werkzaam is, is op een kazerne in Nederland door de Koninklijke Marechaussee aangehouden en aan de politie Flevoland overgedragen. Hij is in verzekering gesteld en zit vast.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen die de vechtpartij hebben gezien of informatie hebben over de grove mishandeling. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche Almere Haven via: 0 9 0 0 8 8 4 4

Ken jij de dader, maar kent de dader jou ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0 8 0 0 7 0 0 0