Gemeente Roermond

Stadstoezicht treedt op tegen verkeerd gestalde rijwielen

De afdeling Stadstoezicht gaat de komende periode strenger toezien op verkeerd gestalde rijwielen in de binnenstad. Het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) niet toegestaan rijwielen in het kernwinkelgebied buiten de stallingen te plaatsen. Doet men dat toch, dan bestaat de kans dat het rijwiel wordt verwijderd en tegen betaling van een boete kan worden opgehaald bij de afdeling Stadstoezicht aan de Slachthuisstraat 102.

Aanleiding voor dit verscherpte toezicht zijn de klachten van burgers en bedrijven, die zich de laatste tijd met name op zaterdag tijdens de weekmarkt enorm storen aan fietsers die hun rijwiel stallen op de Markt. Er zijn hier wel stallingen aanwezig, maar het gaat dan om een beperkt aantal. Bovendien is het vaak druk op de markt, waardoor verkeerd gestalde fietsen al snel in de weg staan. De rijwielen worden zelfs voor etalages en ingangen van winkels en woningen geplaatst.

Er zijn in de binnenstad meerdere stallingsmogelijkheden, zowel bewaakt als onbewaakt. De gemeente beheert er 3 gratis bewaakte fietsenstallingen; onder het Kloosterwandplein, in de Neerstraat op nummer 64 en bij de Steenen Trappen in diezelfde Neerstraat. Genoemde stallingen liggen op slechts vijf minuten loopafstand van de Markt. Kijk hier voor meer informatie en openingstijden.