Gemeente Roermond

Wethouder en gedeputeerde geven startschot project Roermond Oost-Asenray

Onderstaand persbericht van van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie - Dienst Landelijk Gebied.

Op woensdag 6 juli is de start van de uitvoering van het integrale gebiedsproject Roermond Oost-Asenray gevierd. Tijdens een speciale bijeenkomst met daarbij bestuurders van de gemeente Roermond en de provincie Limburg, is letterlijk het startschot gegeven voor de eerste projectfase: de aanleg van recreatieve routes.

In 2010 hebben de gemeente Roermond, Waterschap Roer en Overmaas en de provincie Limburg ingestemd met het inrichtingsplan voor de integrale gebiedsuitwerking Roermond Oost-Asenray. Recent is begonnen met de uitvoering van het project, te beginnen met de aanleg van recreatieve routes. Om deze start van de uitvoering te vieren, organiseerde Dienst Landelijk Gebied (DLG) namens de Provincie Limburg, Gemeente Roermond en Waterschap Roer en Overmaas een informele startbijeenkomst. Als locatie is gekozen voor camping/boerderijterras Het Spikkerdal, midden in het plangebied.

Bezuinigingen vooruit zijn In zijn toespraak omschreef Gerard IJff, wethouder van Roermond, in vogelvlucht hoe de gebiedsgerichte aanpak in Roermond Oost-Asenray tot stand is gekomen. Hij maakte van het moment gebruik door de gedeputeerde de nieuwste stadsuitgave te overhandigen: een boek met wandelingen in Roermond, inclusief een in de omgeving van Asenray. Noël Lebens, gedeputeerde Provincie Limburg, beklemtoonde vervolgens dat dit project een voorbeeld is van de bezuinigingen vooruit zijn. Waar mogelijk wil hij ook andere projecten in de provincie snel in uitvoering krijgen.

Officiële startschot
Bij het nieuwe informatiebord naast het Pieterpad gaf Chantal Konings, projectleider bij DLG, een korte toelichting op de werkzaamheden. Ze gaf aan dat de aanleg van wandelpad Spik-Straat het eerste deelproject is. De volgende stap is het verbeteren van de routestructuren in het gebied, kijkt ze vooruit. Dit wordt straks concreet zichtbaar door nieuwe bewegwijzering.
Het officiële startmoment werd begeleid door afgevaardigden van de plaatselijke schutterij Sint Martinus. Met twee rake schoten uit vier pogingen bleek de gedeputeerde net wat geoefender dan de wethouder.

Asenray op de kaart
Om Asenray en omgeving beter te leren kennen, werden Willie Oosterholt (Comité van Samenwerking Asenray) en Jeroen Theelen (eigenaar van Het Spikkerdal) geïnterviewd. Ik ben blij met alle projecten, die in deze omgeving zijn opgestart, bevestigt Willie Oosterholt. Ondanks de financieel mindere tijd komt Asenray steeds beter op de kaart te staan. Jeroen Theelen valt haar bij: Met de aanleg van nieuwe wandel- en ruiterpaden en nieuwe fietsroutes krijg ik steeds meer aanloop. Dat het befaamde Pieterpad achter mijn bedrijf langsloopt, helpt natuurlijk ook.

Bij het informatiebord naast het Pieterpad werd een toelichting op het project gegeven.
Wethouder Gerard IJff legt aan voor het eerste schot.