Gemeente Heerenveen

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 28 juni 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda (tot 10.15 uur), S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt 1 Onderwerp Advies Beslissing

Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 21 juni 2011 Besluitenlijst conformstukken d.d. 21 juni 2011

Vaststellen.

Conform.

2

Vaststellen.

Conform.

Besl_lijst corsa


1



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 28 juni 2011 a.1 Bouwmogelijkheden Boskamers Skoatterwâld Met in achtneming van de criteria voor omgevingsvergunning-vrij bouwen toestaan, dat op het gehele bouwperceel/erf, inclusief gronden met de aanduiding "tuin", bijbehorende bouwwerken (als bedoeld in het Besluit omgevingsrecht) worden geplaatst, waarbij de gezamenlijke oppervlakte van de bijbehorende bouwwerken maximaal 50m2 mag bedragen. In voorkomende situatie medewerking verlenen door het toepassen van de afwijkingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 c en 2.12 lid 1 onder a2o Wabo, jo artikel 4 lid 1 onder a bijlage II Bor. Bewoners schriftelijk informeren door middel van (concept)brief. Conform m.u.v. brief. Portefeuillehouder wordt gemachtigd om een aangepaste brief te doen uitgaan.


-


-

Besl_lijst corsa


2



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 28 juni 2011 a.2 Subsidieaanvraag Project Museum Belvédère In het gebiedsplatform van 24 juni een positief advies uitbrengen over het projectvoorstel en de subsidieaanvraag voor een haalbaarheidsonderzoek naar de uitbreiding van Museum Belvédère. Een gemeentelijke bijdrage aan het haalbaarheidsonderzoek van 25.000,beschikbaar stellen, te dekken uit het budget SEB 2011 ( 9000,-) en de reserve kunstaankoop ( 16.000) onder voorbehoud van besluitvorming door de raad in het kader van de V&P nota). Kennis nemen van de voorlopige stand van zaken van de planologische toets van de uitbreiding van het Museum Belvédère. De gemeentelijke randvoorwaarden (planologisch, financieel) t.z.t. opnemen in een eventuele beschikking betreffende de gemeentelijke financiële bijdrage aan het haalbaarheidsonderzoek. Conform.


-


-


-

Besl_lijst corsa


3



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 28 juni 2011 a.3 Bezwaarschrift Kinderwoud n.a.v. beschikking subsidie regulier peuterwerk 2011 Uw besluit van 14 december 2010, waarin de subsidie voor huur en planmatig onderhoud voor peuterspeelzaal Skoatterwâld van Kinderwoud per 2012 zou worden beëindigd, intrekken en hiervoor een nieuwe beschikking opstellen, waarbij voor 2011 een maximaal subsidiebedrag geldt van 33.356,- (is bijgevoegd). In diezelfde beschikking de oorspronkelijke maximale subsidie ad 167.454,- t.b.v. regulier peuterwerk 2011 wijzigen in 164.587,- (correctie huisvestingskosten 2.867,--). Per 2011 en volgende jaren (incl. evt. index) de onder 1 genoemde subsidie verstrekken conform de samenwerkingsovereenkomst mfa de Spil van 7 december 2005. De vanaf 2011 te hanteren subsidiesystematiek bedrag per peuterplaats van toepassing te laten zijn op de peuterspeelzalen van Kinderwoud met uitzondering van peuterspeelzaal Skoatterwâld. Kinderwoud mondeling en schriftelijk informeren over uw besluit en hen schriftelijk verzoeken het bezwaarschrift in te trekken. Conform.


-


-


-


-

a.4

Vervallen.

Besl_lijst corsa


4



Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 28 juni 2011 a.5 Organisatie Centrum voor Jeugd en Gezin en jongerenparticipatie binnen het CJG Aanpassing van het bestemmingsplan Heidemeer 2005 Kennis nemen van de aanpak jongerenparticipatie binnen het CJG. Instemmen met het voorstel voor de organisatorische aansturing van het CJG. In te stemmen met de voorgestelde aanpassing van het bestemmingsplan "Heidemeer 2005" en procedure voor het bijgevoegde ontwerpbestemmingsplan "Heidemeer 2005, 2e partiële herziening" op te starten door het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Vooruitlopend op het beschikbaar stellen van het krediet in de V&P nota overgaan tot het nu aanschaffen van een bedrijfsauto, ter waarde van 15.000,-, vanwege het feit dat het voertuig als gevolg van een ongeval Total loss is verklaard. Conform.

a.6


-

Conform.

a.7

Vervanging bode auto


-

Conform.

Aldus vastgesteld in de B&W- vergadering van 5 juli 2011. De secretaris, De burgemeester,

Besl_lijst corsa


5