Interprovinciaal Overleg (IPO)


Deltaprogramma: Atsma verwacht integrale aanpak

7 juli 2011

Het Deltaprogramma 2012 wordt als onderdeel van de rijksbegroting op Prinsjesdag aan de Staten Generaal aangeboden, nu het deze week tijdens het Nationaal Bestuurlijk overleg in aanwezigheid van staatsecretaris Joop Atsma (CDA, I&M) is vastgesteld. Het Deltaprogramma bevat in dit stadium vooral een analyse van de watervraagstukken, waarbij vorderingen zijn gemaakt bij het vergroten van het inzicht in de zoetwaterproblematiek. Het volgende programma moet oplossingsrichtingen verkennen. Het bij het Deltaprogramma behorende fonds mag alleen voor veiligheid en zoetwater worden ingezet, zo is afgelopen week na het debat in de Tweede kamer vastgesteld.

Atsma rekent er op dat provincies blijven kiezen voor integrale gebiedsoplossingen. In zijn ogen kan het koppelen van verschillende doelen en middelen in een integrale gebiedsaanpak leiden tot grote doelmatigheids- en veiligheidswinst, bijvoorbeeld volgens het concept "Bouwen met Natuur".
Dossier:
Water

Heeft u een vraag of een opmerking over dit bericht? Neemt u dan contact op met de afdeling communicatie: communicatie@ipo.nl of (070) 888 1294