Watersportverbond - KNWV

WK IFDS Toppers en tobbers

donderdag 7 juli 2011

Tijdens het WK IFDS (Int. Federation Disabled Sailing) in Weymouth scoorden de Nederlandse zeilers verschillend op 6 juli 2011. Op de eerste dag dat de wind goed doorzette aan de Zuid-Engelse kust nam Thierry Schmitter (foto) afstand van zijn tegenstanders in de 2.4mR klasse. Met nog twee dagen en drie wedstrijden te gaan gaat de Hagenaar stevig aan de leiding. Daarentegen staat het Nederlandse Sonar team vijfde in de ranglijst van 23 deelnemers.

Ook Schmitter zijn trainingsmaat Andre Rademaker doet het goed met een derde plaats in het klassement (46 deelnemers). Rademaker is ook Schmitter zijn directe tegenstander in de strijd om een plaats op de paralympische spelen van London 2012.

"We moeten vaker apple crumble eten!" zeiden Schmitter en Rademaker in koor na afloop van de twee gezeilde wedstrijden met een grote grijns op hun gezicht.

âHet was een mooie dag vandaag," vervolgde Schmitter. âLekker weer en af en toe een buitje. Maar vooral de wind maakt ons blij! Dit is waar wij van houden."

Thierry Schmitter zei verder: âHelaas heb ik in de laatste race net op de finishlijn de Fransman (Seguin) voor moeten laten gaan, dat was stom en had niet gehoeven, eigenlijk lag ik beide wedstrijden bij alle boeien op kop, ik moet het dan gewoon afmaken."

De huidige wereldkampioen Schmitter heeft inmiddels wel een enorme voorsprong opgebouwd. "Ik moet nu mijn hoofd erbij houden en geen fouten meer maken,â besluit Schmitter.

André Rademaker vult aan: "Dit weer onderscheidt de mannen van de jongens!. Het was een kwestie van goed starten en zoals de coach zegt, aanvallen, demareren en dan consolideren.â

Sonar team zoekt naar vorm
Heel anders was de stemming bij het Nederlandse Sonarteam. De huidige wereldkampioenen Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen zoeken naar de juiste vorm. "Het loopt gewoon niet," verklaart Rossen. "We hebben goede starts, maar daarna missen we snelheid om eroverheen te lopen. Iets wat we normaal wel hebben".

Coach Klaartje Zuiderbaan zei: "Ze zitten er zo dicht tegenaan, maar het is steeds net niet. Met nog 3 wedstrijden te gaan staan ze nu 5e. Het kan nog. Het staat allemaal erg dicht bij elkaar,â besluit coach Zuiderbaan.

(fotograaf Sander van der Borch)

eventwebsite: http://www.ifdsworlds2011.com