Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Van Run overhandigt Green Key aan Holiday Inn IJmuiden

07 juli 2011 -

Het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach is dinsdag onderscheiden met het prestigieuze milieukeurmerk Green Key.

Het hotel wist niveau zilver te bereiken door duurzaamheid onderdeel te maken van de bedrijfsvoering. Gedeputeerde Jan van Run overhandigde het certificaat tijdens een diner van FEE International aan Maarten van Nigtevegt, manager van het hotel. Gedeputeerde van Run: "Voor het voortbestaan van de sector is het erg belangrijk dat toeristisch-recreatieve ondernemers op een verantwoorde manier opereren. De toerist stelt hier ook in toenemende mate eisen aan. Holiday Inn mag trots zijn op deze onderscheiding".

De Green Key is een internationaal keurmerk dat ondertussen in meer dan 25 landen wordt gebruikt. Hotels, campings, bungalowparken maar ook congreslocaties, strandpaviljoens en charterboten kunnen onderscheiden worden met het predikaat.

Hiervoor dient aan een aantal duurzaamheidseisen te worden voldaan op het gebied van water, energie, afvalverwerking en inkoopbeleid. Ook informatievoorziening over het milieu en de natuurlijke omgeving naar medewerkers en bezoekers speelt een belangrijke rol. Provincie Noord-Holland stimuleert de verduurzaming van de toeristisch-recreatieve sector, en het aantal duurzaam ondernemende bedrijven neemt op dit moment flink toe.
Maarten van Nigtevegt (links) krijgt het Green Key-certificaat van gedeputeerde Jan van Run Maarten van Nigtevegt (links) krijgt het Green Key-certificaat van gedeputeerde Jan van Run


---