Gemeente Almere


* Duurzaamheid in Almere

Kavels Europakwartier Almere Poort populair

07-07-2011

In tijden waar elders in het land gebiedsontwikkelingen stil staan heeft de gemeente Almere een uniek plangebied op de markt gebracht. Een plangebied dat door de markt bijzonder goed wordt ontvangen. Van de twee verschillende typen bouwkavels die op 22 april in het Europakwartier West in verkoop zijn gegaan is inmiddels 40% in optie genomen. In tijden van crisis, een ongekende prestatie.

De kracht van dit succes ligt in de mogelijkheden die Almere biedt aan particulieren die hun eigen huis willen bouwen en bouwers die bijvoorbeeld twee, twaalf of twintig woningen willen bouwen. Voor al deze kleinschalige initiatieven is onder het motto "Ik bouw voor mezelf, ik bouw voor een ander" in het Europakwartier een strook van 13 hectare grond - bouwrijp in juni 2012 - beschikbaar gesteld. Op deze strook is ruimte voor ongeveer 1000 woningen. Op de kavels waarop nu een optie ligt kunnen ongeveer 400 woningen gebouwd worden. Daarnaast zijn er initiatieven voor een sportschool, een restaurant, een bar en een kinderdagverblijf. Bij elkaar vertegenwoordigen deze opties een grondwaarde van ruim 20 miljoen euro.

10% korting grondprijs

Het Europakwartier ligt op een bijzondere plek in Almere Poort: aan de ene zijde van het gebied zal Amvest het plan 'DUIN' realiseren, direct aan het IJmeer, met échte duinen tot zo'n tien meter hoog, aan de andere zijde grenst het aan het groen van Pampushout. Voor zelfbouwers, ondernemers, maatschappelijke instanties, aannemers, corporaties of ontwikkelaars de ideale locatie om kleinschalig te bouwen. Iedereen die voor 1 september 2011 een optie neemt op een kavel(s) en voor 1 juni 2012 betaalt krijgt 10% korting op de grondprijs.

Meer informatie over het verkavelingsplan, bouwvoorschriften, grondprijzen en uitgiftecondities is te vinden op www.ikbouwmijnhuisinalmere.nl.
ov-kaart actie